DE BIBLIOTHEEK VELDHOVEN ACTIVITEITEN AUGUSTUS 2020

Duik met een boek de zomer in!
11 juli t/m 29 augustus

Deze zomer ontvangen ruim 1.300 Veldhovense leerlingen weer het invulboekje van het zomerleesproject van de Bibliotheek Veldhoven: ‘Duik met een boek de zomer in!’ Het project is bedoeld om het leesniveau tijdens de vakantie op peil te houden. Vóór de zomervakantie krijgen de leerlingen die door de school zijn aangemeld een leuk invulboekje van de Bibliotheek Veldhoven. Ieder kind bepaalt hoeveel boeken hij/zij gaat lezen in de vakantie. In de Bibliotheek staan de medewerkers klaar om kinderen te helpen een leuk, geschikt boek te vinden. Hier krijgen de kinderen ook een sticker voor elk gelezen boek én af en toe een bonusvraag! Kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven mogen ook meedoen, hierbij kunnen ouders de voorgelezen boeken in het invulboekje noteren en kinderen kunnen bij elk voorgelezen boek een tekening maken. Kinderen die niet meedoen via school en toch willen deelnemen aan het zomerlezen is het invulboekje vanaf de Bibliotheekwebsite downloaden en printen: www.bibliotheekveldhoven.nl/zomerlezen-2020

Boekjes & Babbels online
Dinsdag 11 augustus, 11.00-12.00 uur
De maandelijkse bijeenkomst voor baby's en peuters (0-4 jaar) is ook in augustus online te volgen. Via Jitsi, een besloten platform, gaan we aan de slag met prentenboeken en liedjes. Het boek dat op 11 augustus centraal staat, is 'Kiki gaat naar school' van Amy Hest en Jill Barton. Eendje Kiki krijgt kriebels in haar buik als ze voor het eerst naar school moet. Ze wil niet eten, drinken en treuzelt om weg te gaan. Haar kleine zusje gaat haar samen met hun ouders wegbrengen. En wie zit er bij de school? Gelukkig stelt opa haar gerust. 
Monique van de bieb leest voor uit dit sfeervolle prentenboek en zorgt daarna voor een leuke, interactieve activiteit. Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/boekjes-babbels-online

 

Webinar: uitgeverijen en media voor beginnende schrijvers

Donderdag 20 augustus, 20.00-21.30 uur

Online workshop van schrijfster Maria Genova voor beginnende schrijvers. Ze gaat uitgebreid in op de voor- en nadelen van publiceren via bekende uitgevers, minder bekende uitgevers en zelf uitgeven. Verder besteedt Maria aandacht aan promotie: hoe zorg je ervoor dat je boek in de media komt en hoe maak je handig gebruik van social media? Genova vertelt over originele manieren van promotie en verkoop. Schrijvers blijken ook wat dat betreft bijzonder creatief.
Deze webinar is gedeeltelijk gebaseerd op Maria’s boek 'Hoe schrijf je een bestseller?' en wordt georganiseerd door de Bibliotheek Eindhoven in samenwerking met de Bibliotheken Breda, Den Bosch, Midden-Brabant, Dommeldal en Veldhoven. Deelname bedraagt € 5,-. Meer informatie en aanmelden:

www.bibliotheekveldhoven.nl/uitgeverijen-media

 

Webinar: symboliek in de schilderkunt
Donderdag 27 augustus, 20.00-21.30 uur

In de Hollandse schilderkunst van de 17e eeuw verbergt een ogenschijnlijk naturalistisch uiterlijk van een schilderij vaak symboliek. Niet alleen personen maar ook dieren, planten en voorwerpen hebben vaak een tweede betekenis. Portretten, doktersbezoeken, spreekwoorden, parels, brieven schrijven en nog meer worden in deze online presentatie behandeld. Na afloop zullen deelnemers vele schilderijen met andere ogen bekijken!
Deze webinar wordt gegeven door Erna Charbon-van Heck. Zij studeerde in de jaren tachtig kunstgeschiedenis in Utrecht. Als kunsthistorica en docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster/cicerone.

De organisatie is in handen van de Bibliotheek Eindhoven in samenwerking met de Bibliotheken Breda, Den Bosch, Midden-Brabant, Dommeldal en Veldhoven. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/symboliek-schilderkunst 

 

En verder in de Bibliotheek Veldhoven:

Taalcafé
elke dinsdag 18.30-20.00 uur & elke donderdag 10.30-12.00 uur
Voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken. Entree is gratis en aanmelden niet nodig. Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/taalcafé

Kijk op www.bibliotheekveldhoven.nl/agenda  voor meer informatie over de activiteiten.

Bij alle activiteiten volgen we de regels en richtlijnen van het RIVM ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten