RONDJE BRABANT PRESENTEERT
Negen Brabantse bibliotheken bieden gezamenlijk programma

Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking van negen Brabantse Bibliotheken, waaronder de Bibliotheek Veldhoven. Elke derde woensdag van de maand nodigt één van de bibliotheken een interessante spreker uit. De interviews zijn zowel online via een livestream als ‘live’ op locatie te volgen, afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Op het programma staan Teun van de Keuken, Antoine Bodar, Maarten van Rossem, Eva Rovers en Bart Verheggen. Alle gasten worden geïnterviewd door Theo Verbruggen, bekend als presentator en verslaggever voor onder meer Omroep Brabant, VARA en NOS. Hij daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en na te denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen op het gebied van over onder meer armoede, gezondheid, klimaat en onderwijs. Ook het publiek kan via livestream of vanuit de zaal vragen stellen.

Gasten
Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van het tv-programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de slaafvrije chocolade Tony’s Chocolonely.
Op 16 december is Teun te gast in de Bibliotheek Eindhoven om te vertellen over de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel.

Antoine Bodar is Nederlands bekendste priester. Daarnaast is hij hoogleraar en schrijver van boeken over cultuur en het christendom en programmamaker bij radio en tv. Op 20 januari is Antoine te gast in Huis73 Den Bosch voor een gesprek over onze levensstijl en de drang naar economische groei.

Als bekendste historicus van Nederland is Maarten van Rossem op vele terreinen een allesweter. Hoewel… zelf zegt hij: "in het algemeen is het zo dat vrijwel iedereen vrijwel altijd ongelijk heeft". Op woensdag 17 februari is hij namens de Bibliotheek Veldhoven te gast in Theater de Schalm en geeft een analyse van de wereld, met zijn kenmerkende onderkoelde humor en historische feitenkennis.

Verder zijn op woensdag 17 maart schrijfster Eva Rovers in Bibliotheek Helmond-Peel en op woensdag 21 april klimaatwetenschapper Bart Verheggen in Bibliotheek Dommeldal te gast bij Rondje Brabant Presenteert.

Praktische informatie
Een plekje in de zaal kost € 12,50, een kaartje voor de livestream kost € 7,50 per activiteit. Alle activiteiten starten om 20.00 uur en duren tot ca. 21.30 uur.
Meer informatie en kaartverkoop: www.bibliotheekveldhoven.nl/rbp

Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking tussen de Brabantse Bibliotheken Breda, De Kempen, Den Bosch, Dommeldal, Eindhoven, Helmond-Peel, Heusden, Midden-Brabant, Veldhoven en Cubiss, de provinciale serviceorganisatie van bibliotheken.

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten