Een pie (ofwel pastei) is een hartige taart die in de oven wordt bereid en is in vele vormen en groottes bereid worden. Vandaar dat de pie dan ook als maaltijd, lunchgerecht of snack kan dienen.

 Onderstaand recept is ruim voldoende voor zes personen.

 Ingrediënten:

 750 gr. aardappelen, zout, 1 grote ui, 1 of 2 appels (goudrenet), 50 gr. boter, 500 gram gekruid rundergehakt, 1 kruidenbouillon-tablet, 2 eetlepels tomatenpuree, peper, 1 ei, 2 dl. Melk, 150 gram geraspte kaas (speciaal voor ovengratin), 2 eetl. Paneermeel

 

Bereiden:

· Schil en was de aardappelen en snij ze in even grote stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in ca. 20 minuten.

· Verwarm de oven voor op 220°. Pel en snipper intussen de ui. Schil de appel(s), verwijder het klokhuis en snijd het de appel in blokjes. Verhit de helft van de boter in een braadpan en fruit de ui zachtjes goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit met een vork rul en grijs. Roer vervolgend de blokjes appel door het gehakt. Los de bouillontablet en de tomatenpuree op in 1 dl. heet water en roer dit door het gehakt mengsel. Laat het geheel zonder deksel  ca. 10 minuten zachtjes pruttelen tot het meeste vocht is verdampt. Breng op smaal met zout en peper.

· Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met een pureestamper en roer er de rest van de boter door. Klop het ei los met de melk en roer er 100 gr. kaas door. Roer dit mengsel door de puree en breng de puree zo nodig op smaak met zout.

· Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, schep de aardappelpuree erop en strijk de bovenkant glad. Meng de rest van de kaas en het paneermeel door elkaar en strooi dit over de puree.

· Laat de jachtschotel in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten een mooi bruin korstje krijgen. Geef er aan tafel piccalilly bij.

 

Serveer dit samen met een groente gerecht naar eigen keuze.  
 
Eet smakelijk.
 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten