THEMAMIDDAG VEILIGHEID

Dinsdagmiddag 17 mei vond in het 't Tweespan een themamiddag plaats over veiligheid.

Ellen Stevens van SWOVE praatte ons bij over ondersteuning die SWOVE kan bieden aan bv mantelzorgers. Ook als er aanpassingen in huis nodig zijn kan SWOVE daar in adviseren en/of doorverwijzen.

Verder praatte ze ons bij over allerlei soorten van oplichting die momenteel veel voorkomen. Babbeltrucs, meteropnemers die onaangekondigd voor de deur staan, collectanten voor een zogenaamd goed doel, telefoontjes van bankmedewerkers etc.

Bea v.d. Boogaart van St. Ons Zonderwijk introduceerde de klachtenbus die vanaf nu in 't Tweespan staat. Zie voor meer uitleg het artikel hierover.

Na de pauze was de beurt aan onze wijkagent Erwin Hofs die iets vertelde over zaken die hij meemaakte, zoals loslopende honden, overlast door te hard rijdende auto's of motoren, maar ook over overlast door verwarde personen en hoe je zelf bij overlast mensen kunt aanspreken. Ook legde bij uit hoe je hem kunt benaderen en wanneer je 0900-8844 en wanneer je 112 moet bellen. 

Tot slot vertelde een BOA over wat hun taken zijn in de wijk. Surveilleren, mensen aanspreken als de hond los loopt, bij fietsen op plaatsen waar dit niet mag etc.