ZORGWONINGEN NIJLANDHUIS

 

Zoals u misschien al gezien hebt, wordt er gebouwd op het terrein van basisschool "De Poolster" aan de Sitterlaan tussen de Nijlandlaan en de Andromeda.

Er komen daar zorgwoningen voor mensen met dementie. Deze worden gebouwd voor Dagelijks Leven. 

Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Huizen waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. Ze bieden een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Kortom een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen!

 

Onze bewoners hebben een indicatie van het CIZ van VV5 of VV7. De indicatie wordt aangevraagd door een van de casemanagers. De verwant kan de toekomstige bewoner met deze indicatie bij Dagelijks Leven inschrijven. Op deze wijze selecteert Dagelijks Leven de inschrijvingen. De zorg wordt betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg met een Volledig Pakket Thuis. Op deze wijze is ook deze vorm van kleinschalig wonen bereikbaar voor mensen met uitsluitend de beschikking over een AOW, zonder aanvullend pensioen.

 

In Het Nijlandhuis in Veldhoven zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Nijlandhuis is betaalbaar voor iedereen!

Er komt groen om het gebouw en de tuin heen. De nieuwbouw zal niet tegen de Fysio Andromeda aan worden gebouwd vanwege de te behouden (waardevolle) bomen. Er blijft dus een groene zone tussen de nieuwbouw en de huidige fysio Andromeda.

 

Plattegrond van de begane grond en de eerste verdieping.

 

Voor meer informatie zie: https://dagelijks-leven.nl/huizen/veldhoven-het-nijlandhuis/