THEATER DE SCHALM ACTIVITEITEN MEI 2022

De Kracht van Veldhoven (Veldhoven Verbindt) – En dat al 100 jaar!

Woensdag 11 mei

19.30uur, €20,00

 

BUSINESS-EVENT IN SAMENWERKING MET VELDHOVEN VERBINDT, THEATER DE SCHALM, DE VELDHOVENSE ONDERNEMERSTROFEE EN VELDHOVEN100.

Veldhoven Verbindt is een uniek businessevent. Net als in eerdere edities staat de avond in het teken van ontmoeten, verbinden en inspireren. De Kracht van Veldhoven is de rode draad in een flitsend infotainmentprogramma. Verschillende ondernemers uit Veldhoven komen aan bod. 

Je wordt ontvangen met een drankje en getrakteerd op muziek van de band RUM (Roept U Maar). Ook de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar wordt die avond bekend gemaakt. Na afloop van het programma is er een afterparty, óók in het teken van ontmoeten. De organisatie is in gezamenlijke handen van de Veldhovense ondernemers- en netwerkverenigingen evenals de serviceclubs, Theater De Schalm, De Veldhovense Ondernemerstrofee en Veldhoven100.

 

 

FILM: King Richard

Woensdag 11 mei, Film

Dinsdag 17 mei, Film

20.00uur, €8,00

 

King Richard van Warner Bros. Pictures is een film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat iedereen zal inspireren. De film volgt Richard Williams, een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. De tweemaal voor een Oscar genomineerde Will Smith (Ali, The Pursuit of Happyness, Bad Boys for Life) neemt de hoofdrol van Richard voor zijn rekening, onder regie van Reinaldo Marcus Green ( Monsters and Men). 

Met een duidelijk beeld van hun toekomst voor ogen en met behulp van onconventionele methodes is Richard vastbesloten om van Venus en Serena Williams, die opgroeien in de arme wijk Compton, wereldberoemde tennissterren te maken. Deze ontroerende film belicht hoe belangrijk familie, doorzettingsvermogen en onwrikbaar vertrouwen zijn om iets onmogelijks te bereiken en de wereld te veranderen.

 

Regie

Reinaldo Marcus Green

Cast

Will Smith, Saniyya Sidney, Demi Singleton, Aunjanue Ellis, Andy Bean, Tony Goldwyn, Jon Bernthal, Kevin Dunn, Craig Tate

Speelduur

145 min

Releasedatum

do 3 feb '22

Jaar

2021

Land

VS

Taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

 

Rayen Panday – Focus

Donderdag 12 mei, Cabaret

20.15uur, €22,50

 

De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? 

Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet. Hij zal wel redeneren op het scherpst van de snede en zichzelf en zijn publiek daarbij niet ontzien. Wat Rayen van zichzelf verlangt, vraagt hij vanavond ook van u:

Focus.

 

De pers over Fenomeen:
“Panday overtuigt in comedy met hoge grapdichtheid” – NRC ****

“Panday toont tomeloze energie en geeft een originele draai aan elke grap die hij maakt” – Theaterkrant

“Want een talent is het. Een heel groot talent (…) Ongekende klasse. Scherp, snel en vaak zo herkenbaar.” – Theaterparadijs *****

 “Hij is vlot, grappig, persoonlijk, herkenbaar, actueel, krachtige humor, en gaat geen enkel onderwerp uit de weg.” – I Love Theater

Over Rayen Panday:
Rayen is al jaren onderdeel van Comedytrain en heeft succes in het buitenland; hij heeft inmiddels in 18 verschillende landen opgetreden. Hij werd mede daardoor als een van de drie Nederlandse comedians gevraagd een eigen Netflix-special op te nemen in Comedians of the World. Ook wordt Rayen regelmatig gevraagd om aan te schuiven in tv-programma's als M. en Jinek en in radioprogramma's als Gijs 2.0 en De Nieuws BV.

 

 

Mensen van Veldhoven Live – 10e editie

Donderdag 12 mei, Special

20.20uur, €0,00

 

Op donderdag 12 mei organiseert Theater de Schalm de tiende editie van Mensen van Veldhoven Live! Verschillende gastsprekers nemen plaats op het podium om op een inspirerende manier over hun passies en drijfveren te vertellen. De avond wordt gepresenteerd door Meike de Jong, werkzaam bij RTL Nieuws en RTL Z. Het evenement heeft een groot verbindend karakter voor Veldhoven en haar omgeving. 

De gastsprekers uit Veldhoven en omstreken nemen je mee in hun passies en drijfveren. Dit doen zij middels de presentatievorm Pecha Kucha. Pecha Kucha is Japans voor ‘geroezemoes’. Het is een wereldwijd fenomeen waarbij deelnemers in een standaard format van 20 plaatjes van 20 seconden een idee presenteren. Mensen van Veldhoven Live is een evenement voor welk creatief persoon dan ook: ontwerpers, architecten, politici, kunstenaars, ondernemers, wetenschappers, dromers, critici, studenten, etc. Door de vorm is het geen saaie lezing, seminar of vermoeiende presentatie. De vorm spoort de spreker aan om in de beschikbare 6 minuut 40 op creatieve wijze zijn passie of verhaal te vertellen. 

Tijdens deze avond staat de ontmoeting en verbinding tussen sprekers en luisteraars (op een informele manier) centraal.

Bekendmaking sprekers!

Linda van Wetten- Bos
Geniet na verdriet is een uitspraak die past bij Linda van Wetten-Bos. Zij verloor op haar 27e bijna volledig haar zicht. Haar leven stond op zijn kop, maar toch heeft ze de kracht gevonden om binnen haar mogelijkheden te genieten.

Fred Knoops
Fred is gepensioneerd gezagvoerder van de Nederlandse koopvaardij. Hij gaat het hebben over zijn leven aan boord van zeeschepen.

Florence Kuyper
Noorpool, Zuidpool, ijsberen, pinguïns, ijs, de uiteinden van onze aarde. Voor velen zijn dit items voor een ‘bucket list’, voor Florence is het waar zij werkt. Ze ruilde haar kantoor in voor een schip en de laatste 10 jaar organiseert ze voor haar gasten, als Expeditie Leider, avonturen in de ruige koude Poolgebieden.

Melanie van der Steen
Melanie is een enthousiaste dame die al 27 jaar met heel veel passie en plezier mensen helpt die rust, eenheid, persoonlijkheid en optimaal gebruik in hun THUIS willen waar praktisch en sfeervol hand in hand gaan. Ze zorgt ervoor dat ze vol vertrouwen de juiste keuzes maken, zodat ze daarna kunnen genieten van HUN gevoel van THUIS.

Maarten van Gestel
Maarten van Gestel: echtgenoot, vader, voorganger, natuurkundige en project manager bij ASML. Een nieuwe kerk starten in de Brainport regio in de 21e eeuw? 
Kerken worden in een rap tempo gesloten en kerkbezoek is op het laagste niveau ooit. Waarom zou iemand het in zijn hoofd halen om een nieuwe kerk te starten?

Peer Willemse
Vanaf 1 januari 2013 is Peer verantwoordelijk voor acquisitie binnen de voedselbank. Daarnaast heeft hij in oktober 2014 de voorzittershamer overgenomen en geeft hij samen met de overige bestuursleden leiding aan een groep van 25 enthousiaste vrijwilligers. In de presentatie zal ingegaan worden op de organisatie achteter het werk van de Voedselbank. 

Dennis van Hout
Dennis van Hout komt spreken over De Grote Quiz van Veldhoven.
'Ik ben Dennis van Hout, één van de zes organisatoren van de quiz. Ik heb aan alle edities meegedaan. Eerst als deelnemer, en nu het 4e jaar in de organisatie. Ik ben 46 en woon al mijn hele leven in Veldhoven.'
Dennis vertelt o.a. over de impact van de quiz op Veldhoven en licht een tipje van de sluier op voor de komende editie. 

 

YÜZ YÜZE – SUNAY AKIN

Vrijdag 13 mei, Theatercollege

20.00uur, €22,50

 

Sunay Akın’ın yeni sahnelediği yeni oyununda, klakson çalınmaz tabelasından bir vapura kıyıdan sallanan mendile, Apollo 11’in dünyadan ayrılışından işgal yıllarının İstanbul’undan bir vapura sallanan mendile, tıp fakültesinin çiçeklerinden bir yastığa yazılı şiire kadar uzanan nice hissi senet bekliyor sizleri ….

Finalistentour Amsterdams Studenten Cabaret Festival - Kai Bodewitz, Boban Braspenning & Blauwe Vinkjes

Vrijdag 13 mei, Cabaret

20.30uur, €17,50

 

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF) is een jaarlijks terugkerend evenement voor talentvolle cabaretiers. Het festival wordt ieder jaar georganiseerd door een bestuur bestaande uit Amsterdamse studenten, de deelnemers aan het festival zijn dat niet per sé. Het voornaamste doel van het A.S.C.F. is om jong talent een opstapje te bieden naar een carrière binnen de cabaretwereld, mede door hen de kans te bieden voor een groot publiek op te treden.

De finalisten zijn: Kai Bodewitz, Boban Braspenning en Blauwe Vinkjes. 

Eindhovenaar Kai Bodewitz  is de winnaar van de juryprijs en Blauwe Vinkjes heeft de publieksjuryprijs gewonnen. 

 

 

Woezel & Pip – Sing-a-Long

Zaterdag 14 mei, Jeugd en Familie

16.00uur, €19,50

 

Zing en dans mee met je favoriete hits bij deze show vol highlights. Stilzitten is absoluut geen optie! 

Na het grote succes van ‘Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!’ en ‘Woezel & Pip en de Tijdmachine’ bestormen ze nu de theaters met de 'Woezel & Pip Sing-a-Long'. Het wordt één groot muzikaal meezingfeest met Woezel en Pip en al hun vriendjes, waarin ze samen met hun vriendjes in het publiek de allerleukste club ooit oprichten: de vriendjesclub. En bij de vriendjesclub is het altijd feest!

 

 

Vera Mann – One Mann Show! Goesting

Zaterdag 14 mei, Muziektheater

20.30uur, €19,50

 

Wat gebeurt er met een klein verlegen meisje uit Vlaanderen, kleindochter van een Poolse mijnwerker, als ze verliefd wordt op Chopin? Door wie is ze beïnvloed en waarom gaat ze zingen? Vera Mann neemt je mee op een ontroerende en muzikale reis, met verhalen over een vrouwenleven en het leven voor het theater. 

Een persoonlijk, kwetsbaar en af en toe hilarisch verhaal over toevallige ontmoetingen, familiegeheimen en liefdesperikelen. Het publiek wordt door deze Vlaamse actrice uiteraard onderwezen met een Vlaamse les, zeker en vast, en geconfronteerd met verschillen tussen de Belgen en de ‘Hollanders’…of juist de overeenkomsten.

De muziek is zorgvuldig gekozen en sluit naadloos aan op alle onderwerpen in de voorstelling. Als kind was ze niet alleen geobsedeerd door Chopin maar ook door Barbra Streisand, en de geboorte van een kalf toen ze 10 jaar oud was. Ze had een heleboel toevallige ontmoetingen, waardoor ze uiteindelijk op het podium belandde.

Vera wordt begeleid door twee fantastische muzikanten: pianist Ed Boekee en Diederick Ensink als multi-instrumentalist. De muziek varieert net zo als het leven zelf. ‘Both Sides Now’ van Joni Mitchell is vertaald door Paul van Vliet en voor het eerst wordt het lied uit ‘Gypsy’ in het Nederlands gezongen, ‘Rose’s turn’ in een vertaling van Jeroen de Beer. Het prachtige chanson ‘Avec le Temps’ van Leo Ferré is door Vera Mann zelf vertaald. 

 

 

De Mega Sint Zomer Show

Zondag 15 mei, Jeugd en Familie

10.30, 13.15, 16.00uur, €20,00-€25,00

 

VERPLAATSTE SHOW - Party Piet Pablo, Love Piet en Sinterklaas gaan hun zomerrust onderbreken, en hebben besloten om in mei/juni op het vliegtuig te stappen naar Nederland om de kinderen toch het feest in het theater te geven wat ze verdienen! Het betreffen de verplaatste shows (in een zomers jasje) van de voorstellingen die in de laatste week van de Sinterklaasperiode door de Covid-maatregelen niet door hebben kunnen gaan.

Het wordt een ludieke eenmalige show, waar je bij moet zijn! Sinterklaas is alvast zijn mooiste zwembroek aan het uitzoeken, en Meneer van Driel heeft nog niks door… Dat wordt dus chaos in het theater! ☀️☀️

Dresscode: SUMMER!

Kom je liever in november? Op 29 & 30 november komt De Mega Sint Show 2022 ook naar Theater de Schalm. Tickets bestel je via www.oatickets.nl 

 

 Luna Zegers – Entre Dos Mundos

Zondag 15 mei, No Dutch Required

20.00uur, €17,50

 

Entre Dos Mundos is een sprankelende en ontroerende muziektheatervoorstelling waarin zangeres en componiste Luna Zegers zingt en vertelt over thema’s als identiteit, verlangen, levenslust, liefde en verlies. 

Met haar zelfgeschreven teksten én muziek schept Luna Zegers een wereld waarin ze alle bagage die ze onderweg heeft verzameld samenbrengt. Ze koppelt flamenco-ritmes aan haar jazz-zangachtergrond en creëert zo een uniek geluid. Luna verweeft in Entre Dos Mundos haar liederen met persoonlijke verhalen waarmee ze haar publiek een intieme kijk in haar leven geeft. 

Luna Zegers studeerde in 2015 als eerste (en nog steeds enige) niet-Spaanse af in flamenco-zang aan het prestigieuze conservatorium ESMUC in Barcelona; een absoluut unicum. In 2010 sloot ze cum laude haar zangopleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam. 

‘De vurige Spaanse flamenco-muziek in combinatie met Luna’s overweldigende zang biedt een voorstelling die bijzonder is in zijn soort.’  - Trouw
‘Op Luna’s album gutst de passie naar buiten. Ze beheerst werkelijk alle facetten van de flamencozang.’  - Jazzism *****
‘In haar composities en uitvoering is Luna Zegers zeer overtuigend.

You don’t need to understand Dutch to attend this performance.

 

 

Sjors van der Panne en Tommie Christiaan – Mannen Huilen Niet

Dinsdag 17 mei, Theaterconcert

20.15uur, €24,00

 

Sjors van der Panne en Tommie Christiaan zijn aan elkaar gewaagd. In een nieuw gezamenlijke theatertour ‘Mannen Huilen Niet’ zingen beiden de songs die voor hen passend en typerend waren in de mooiste en minder mooie momenten in hun leven. Een grote uitdaging want nooit eerder stonden deze muzikale tegenpolen samen op 1 podium. In het theateravontuur zullen de heren uiteraard elkaar ook samen vinden in een aantal prachtige duetten die zij nooit eerder hebben gezongen. 


Bij deze voorstelling is een gebarentolk aanwezig 

Prachtige bewerkingen van eigen songs en bekende nummers van oa Racoon, Liesbeth List, Trijntje Oosterhuis, Frank Boeijen, Ramses Shaffy, Van Dik Hout, Willeke Alberti en Maaike Ouboter.

Tussen de songs door bespreken de mannen thema’s als liefde, verdriet, energie en hoop met elkaar. Waar zit het verschil en waar de overeenkomst? De mannen hebben het afgelopen anderhalf jaar totaal verschillend beleefd. Tommie werd in maart voor de tweede keer vader en kon zijn geluk niet op, terwijl Sjors te kampen kreeg met het verlies van een aantal dierbaren. Beiden misten de bühne en het applaus. Tommie improviseerde een bestaan als hovenier en Sjors vond uiteindelijk de rust om mooie nieuwe songs te gaan schrijven. 

Quote Tommie:
Het voelt heerlijk om na een lange periode van afwezigheid weer de theaters in te mogen duiken met iemand die ik zeer hoog heb zitten. Sjors is een fantastische artiest en kijk er heel erg naar uit om elke avond te genieten van zijn prachtige stem en van de gevulde stoelen, de mooie verhalen en de mooie muziek die we gaan maken met een paar fantastische muzikanten.

Quote Sjors:
Tommie en ik zijn al een paar jaar bevriende collega’s. Hij is de man die mensen vrolijk maakt met zijn innemende dapperheid, positiviteit en geweldig, sterke stem. Het voelt als een feestje om eindelijk eens met elkaar en samen met 3 fantastische muzikanten op tour te gaan!

De theatertour ‘Mannen Huilen Niet’ is van maart  tot eind juni te zien en te horen en trekt door heel Nederland.

Tommie Christiaan (36) was de afgelopen jaren veelal te zien in musicals, waaronder Zorro, Grease en On Your Feet! Daarnaast viel hij op in Beste Zangers en The Passion. In 2018 is zijn debuut-EP uitgekomen en reisde hij door heel Nederland met zijn eigen theatertour In Een Ander Licht. In 2022 zien we Tommie, naast de show met Sjors, in de muzikale voorstelling TOON! - De mooiste liedjes van Toon Hermans, samen met het Metropole Orkest.

Zanger Sjors van der Panne (42), woont 23 jaar in Amsterdam, treedt 18 jaar op als zanger en brak 8 jaar geleden definitief door met zijn deelname aan The Voice of Holland. Het leverde hem volle zalen op in theaters in heel Nederland. Hij stond al 12 keer in een uitverkochte Kleine Zaal en de afgelopen 3 jaar in een uitverkochte Grote Zaal met gasten als Willeke Alberti, Jan Dulles, Paul Groot en  Mathilde Santing. Op 2 januari 2022 geeft hij een Nieuwjaarsconcert in poptempel Paradiso in Amsterdam. 

   

Roué Verveer – Zo Goed Als Nieuw

Woensdag 18 mei, Cabaret

20.15uur, €23,00- €25,00

 

Dit seizoen gaat Roué Verveer het theater in met zijn negende avondvullende programma. ''Zo Goed Als Nieuw'' is de naam van deze nieuwe cabaretshow, die uiteraard weer bol staat van de grappen.

Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar dan elke zaal mee plat speelt. En dat al jaren!

Zet je schrap voor vlijmscherpe humor en genadeloze zelfspot! Alvast warmdraaien? Beluister de eerdere shows van Roué op Spotify!

 

Mark van de Veerdonk – Geen Viking

Donderdag 19 mei, Cabaret

20.15uur, €21,50-€23,50

 

Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk. Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Een voorstelling vol ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In 'Geen Viking' doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot … wat sleept de Brabantse komiek nu het podium op? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking”.

 

 

Guilty Pleasure Hits Radio 538 – Die Verrückte Stunde

Vrijdag 20 mei, Theaterconcert/No Dutch Required

20.15uur, €25,00

 

Iedereen kent ze: Guilty Pleasures. Liedjes die je luidkeels meezingt en waarbij stil zitten onmogelijk is. Een dijk van een liveband bestaande uit 5 muzikanten en 2 backingvocals brengt samen met frontman Pieter van der Zweep de grootste internationale Guilty Pleasures als ‘Never gonna give you up’, ‘Wake me up before you go-go’, ‘Wannabe’ en ‘Call me maybe’. Evenals de bekendste klassiekers van eigen bodem. Een feest der herkenning.

Schuif je schaamte opzij en geniet van een heerlijk avondje uit met na afloop een spetterende afterparty met 538 Die Verrückte Stunde.

Afterparty met Radio 538 Die Verrückte Stunde
538 Die Verrückte Stunde is super toll en biedt 100% feestgarantie. Geniet, samen met de deejays van Radio 538, tot sluitingstijd van nog meer kneiters die je schaamteloos meezingt. Wedden dat je ze allemaal kent.

 538 Die Verrückte Stunde is de ultieme afsluiter van een absoluut muzikale topavond in het theater. Één ticket voor twee ultieme feestjes. Over ‘Guilty Pleasures’ gesproken.

You don’t need to understand Dutch to attend this performance. 

 

 

L’Union Fraternelle – Power of L’UF Summertime

Zaterdag 21 mei, theaterconcert

20.00uur, €15,00

 

Heeft u zich wel eens afgevraagd of een 150-jarige nog weet te swingen? Deze vraag wordt op zaterdag 21 mei beantwoord in Theater de Schalm.

Harmonie L’Union Fraternelle is afgelopen november 150 jaar geworden en dat is een feestje waard. Wij vieren dit graag tijdens ons “Power of L’UF Summertime” concert. Het harmonieorkest en de slagwerkgroep bieden een gevarieerd programma waarbij zij ondersteund worden door een drietal solisten. Dit zijn Femke Schmitz (zang, uit onze eigen L’UF-familie), Ben Groenen (accordeon, als jeugdlid gestart bij L’UF en bekend van BZB en Folkaholics) en Mario Hillebrand (zang en gitaar, bekend van The Hoodies). Van tango tot lichte rock en van internationaal tot Brabants. Laat uzelf verrassen, swing en zing mee en ga op het eind van de avond met een zomers gevoel naar huis.

 

 

Rob Scheepers – Gulzig

Dinsdag 24 mei, Woensdag 25 mei, Cabaret

20.15uur, €20,00

 

Na zijn cabaretdebuut in 2014 gebeurde er veel. Tournees verkochten uit, radio- en televisieoptredens volgden en zijn eerste landelijke tournee sloot hij af in een vol DeLaMar theater in Amsterdam. De eerste dagen van dit nieuwe decennium speelde Rob traditiegetrouw zijn nieuwjaarsshow zes dagen in een uitverkocht Parktheater in Eindhoven met louter enthousiaste reacties, uit de publieksreacties kwam een gemiddelde van ★★★★★! Nu is het tijd voor zijn nieuwste theatershow ‘Gulzig’.

Voor deze voorstelling kan je maximaal 4 kaarten reserveren. 
Geen hoofdzonde is Rob vreemd. Rob is gulzig. Want waarom tevreden zijn? Hij wil meer likes, meer quality time, meer optredens, meer borrelnootjes, meer schermtijd, meer borsthaar, meer bezoekers en meer geld. Gewoon meer, meer, meer……..van alles! Waarom? Om indruk te maken. Op iedereen die hij kent. En niet kent. Maar wie wil dat nou niet? 

Rob doet er in ieder geval vrolijk aan mee en vindt het heerlijk. Dus kan u nog meer grappen verwachten. En meer verhalen. En meer lachen. Meer van alles! 

De pers over Rob Scheepers

- ‘Scheepers stelt de juiste ongemakkelijke vragen. Een gegarandeerde manier om mensen aan het lachen te krijgen’ (Theaterkrant). 

- 'Lachen is bij Rob Scheepers geen enkel probleem' (Eindhovens Dagblad).

 

 

Belle en het Beest (4+) – Van Hoorne Entertainment

Donderdag 26 mei, Jeugd en Familie/Musical

13.30uur en 16.00uur, €23,50

 

Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest De Musical! Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van de dertiende sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment. Met ruim 125.000 bezoekers per theaterseizoen zijn de magische familiemusicals, waaronder De Kleine Zeemeermin en Doornroosje, al vele jaren échte publiekstrekkers. In 2021-2022 gaat de sprookjestraditie verder met Belle en het Beest De Musical!

In één van de meest romantische volkssprookjes spelen Sita Vermeulen en Bettina Holwerda afwisselend de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud!

Zet het masker af, en toon je ware gezicht! Met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid, schitterende kostuums en hi-hilarische scènes is Belle en het Beest De Musical de mooiste, meest magische voorstelling voor de hele familie! 

Het verhaal
Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even... als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster?

Kom verkleed
Trek je allermooiste kostuum uit de kast, en kom verkleed naar het theater! Doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op een betoverend sprookjespakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet. 


Blindentolk aanwezig

De voorstelling om 13.30 uur is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking.

Een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding.

Om te reserveren voor een ticket met audio discriptie en de meet & feel in leiding bel je naar de theaterkassa: 040 - 253 35 78. Ook voor meer informatie kan je bij dit telefoonnummer terecht.

Dit zeiden slechtzienden eerder:
“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.”

 

 

Gerard van Maasakkers – Zald’mhebbe!

Vrijdag 27 mei, Muziektheater

20.15uur, €22,50

 

Zoals goede wijn met de jaren nog beter wordt, zo wordt Gerard met de jaren… (vul zelf maar aan).

Veel heeft hij niet nodig om u een rijke avond te geven. Hij vult het podium met zijn ontwapenende persoonlijkheid, én natuurlijk met de heerlijkste liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude. In al hun eenvoud zijn ze van een zelden geëvenaarde schoonheid.

Na zijn succesvolle voorstellingen '40 Jaar liedjes' en 'Ik loop' laat hij zich ook nu weer begeleiden door Mike Roelofs (toetsen, zang) en Frank Cools (snaren, zang).

Gerard van Maasakkers, voor de gelegenheid met nieuw kostuum, nieuwe schoenen, zelfde kapsel. Zald’mhebbe!

De pers over eerdere voorstellingen van Gerard: 
“Balsem voor de ziel” Folkforum.nl

“Humor, ontroering en ook een vleugje maatschappijkritiek.” Brabants Dagblad
“Subliem – intiem, raak en schitterend vertolkt.” Moors Magazine

 

 

Sting & The Police – Legends Remastered

Zondag 29 mei, Tribute concert/No Dutch Required

20.15uur, €24,50

Een spectaculair theaterconcert, geheel gewijd aan de muziek van Sting en zijn legendarische band The Police. De veelzijdigheid, waarmee Sting in de loop der jaren zo beroemd geworden is, vormt de basis voor een unieke avond met rock, pop, klassiek, jazz en alles ertussenin. 

Niet alleen zullen bekende nummers als Shape Of My Heart, Roxanne, Englishman In New York en Message In A Bottle de revue passeren, maar ook speciale bewerkingen van onder andere Desert Rose, Synchronicity I en It’s Probably Me zullen zeker niet ontbreken. En de eigenzinnigheid, waarmee de muzikanten deze prachtige songs interpreteren, zal keer op keer verrassen en ontroeren. Soms groots en bijna orkestraal, soms klein en intiem.

De samenstelling van band en zangers mag ook op z’n minst bijzonder te noemen zijn en past volledig bij de veelzijdigheid van de muziek van Sting.

De band bestaat uit louter topmuzikanten uit de rock-, pop- en jazzwereld. Leadzanger is Ludovique (Luc Devens), een vocale duizendpoot met een ongelofelijke dynamiek en muzikaliteit, die aan ieder Sting/Police nummer een eigen, authentiek geluid meegeeft, zonder het origineel uit het oog te verliezen. Hij werkte samen met veel bekende muzikanten, waaronder ook Dominic Miller, de vaste gitarist van Sting en schrijver van de klassieker Shape Of My Heart. 

En dan natuurlijk nog de bijdrage van de stemkunstenaars van Rock4. Een internationaal bekend en award winnend ensemble, dat al jaren overal in Europa volle zalen trekt met hun indrukwekkende vocale muziek. Zij zijn de kers op de taart bij dit concert. Prachtige harmonieën, percussie/drum- en bassounds, maar bovenal waanzinnige stemmen.

Naast deze uitzonderlijke groep muzikanten zullen ook regelmatig speciale muzikale gasten het podium betreden.

Legends Remastered brengt de muziek van Sting en The Police op unieke wijze naar het theater en zal voor zowel artiesten als publiek één groot feest worden.

You don’t need to understand Dutch to attend this performance.