LOEK@SUMMER 2022

 

Beste ouders/opvoeders

  

Stichting LOEK@YOU lanceert vakantieprogramma LOEK@SUMMER 2022 geheel uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM. LOEK@SUMMER is een programma speciaal voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Voordat we verder vertellen over dit waanzinnig leuke vakantie programma, stellen we ons eerst aan u voor.

Stichting LOEK@YOU is een jonge stichting in Veldhoven welke sinds september 2016 hard aan de weg timmert om het gat tussen school en thuiszitten te dichten. De stichting biedt zorg aan kinderen en ontwikkelt interessante projecten voor kinderen en volwassenen die iets extra's nodig hebben.   

Het aankomende project is LOEK@SUMMER. Het programma van LOEK@SUMMER bestaat uit activiteiten van +/- 3 uur verdeeld over 8 dagen. Centraal in deze activiteiten staan de natuur, rust, bewegen, ontdekken en ontmoeten.

LOEK@SUMMER is een prikkelarm vakantie programma voor kinderen en jongeren die NIET mee kunnen doen aan reguliere zomer vakantieprogramma's uit de regio. De kinderen die meedoen functioneren dus beter in kleine groepjes. Te denken valt aan kinderen en jongeren met autisme & ADHD, hechtingsproblematiek, prikkelgevoeligheid. Iedereen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar kan mee doen. Vaak zijn de activiteiten onderverdeeld in activiteiten voor kinderen tot 10 jaar, kinderen van 10 tot 14 en ouder dan 14 jaar.

 

Sinds het Passend onderwijs worden de scholen veel meer geconfronteerd met kinderen die o.a. met bovengenoemde problematieken te maken hebben. Als school zit u daar bovenop en kunt u wellicht ook dit programma aanbevelen bij ouders en kinderen die dit steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Tijdens LOEK@SUMMER verzamelen we in week 30 en 31 bij op het terrein van Blokhut de Bosbender te Veldhoven. Ook zijn er uitstapjes in de regio Veldhoven gepland.

Kinderen en jongeren kunnen per activiteit inschrijven. Ze kunnen dus kiezen voor activiteiten waarbij de interesse ligt. Men hoeft dus NIET persé alle activiteiten mee te doen.  

 

De groepjes bestaan uit 3 tot 6 kinderen en worden begeleid door onze vele vrijwilligers. Daarnaast zijn er per dag altijd 2 professionals aanwezig. Dit om de veiligheid voor de kinderen en jongeren te waarborgen. Per dagdeel kunnen er dit jaar maximaal 6 a7 kinderen of jongeren aanwezig zijn. Gezien de kleinschaligheid van het project is het verstandig om snel in te schrijven want VOL = VOL.  

Kinderen kunnen online opgegeven worden via: https://loekatsummer2022.eventbrite.nl

 

 

 

Mochten kinderen al eerder aan een leuke activiteit mee willen doen? Kijk op: https://www.facebook.com/groups/loekattalent/ 

En mocht u nog vragen hebben, dan horen we het graag.  

Groeten.

Team LOEK@YOU, werkgroep LOEK@SUMMER 040-3046797 - www.lerenopeigenkracht.nl

 

 

 

"Als ouder van een kind met hechtingsproblematiek dat eerder al heeft meegedaan en die eigenlijk niet aan reguliere vakantieprogramma's mee kan doen want te prikkelgevoelig, kan ik u zeggen dat eerdere deelname aan LOEK@SUMMER een groot succes is geweest. In een klein groepje met gelijkgestemden onder ruime en goede begeleiding heeft hij hele goede ervaringen opgedaan bij LOEK@SUMMER wat er voor zorgt dat hij graag mee doet aan activiteiten. Vanzelfsprekend was dit zeker niet. Dit geldt overigens ook voor de activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden onder de naam LOEK@TALENT".