GGD BRABANT-ZUIDOOST TESTLOCATIE EN WEBINAR

GGD BZO opent nieuwe locatie in Eindhoven voor testen én vaccineren

Maandag 20 juni opent GGD Brabant-Zuidoost een nieuwe locatie in Eindhoven, voor testen én vaccineren.

In deze nieuwe locatie, aan de Fellenoord, worden afwisselend testen afgenomen en vaccinaties gegeven.

De huidige vaccinatielocatie in het Beursgebouw sluit op zondagavond 19 juni haar deuren. De testlocatie aan de Antoon Coolenlaan verdwijnt helemaal na 20 juni.

“De huidige aantallen voor testen en vaccineren bieden de mogelijkheid om nog efficiënter te werken. Daarom hebben we gezocht naar een locatie waar we naast testen ook kunnen vaccineren. De oplossing is gevonden in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Fellenoord. De test- en vaccinatielocatie hebben beiden een eigen ingang. Bij de ingang van het bedrijfsverzamelgebouw staat een gastheer namens de GGD die de inwoners naar de juiste ingang verwijst. Ook bij deze nieuwe locatie bieden we onze inwoners de service die ze van ons gewend zijn” aldus de facilitair medewerker die deze verhuizing coördineert.

Op welke dagen kun je terecht in Eindhoven?

• Vaccineren Op maandag, woensdag en vrijdag, kun je met en zonder afspraak terecht van 09.00 uur tot 16.30 uur.

• Testen Op dinsdag, donderdag en zaterdag ben je welkom van 09.30 tot 12.30 uur.

Let op: de eventuele wachtrij is buiten, kleed je naar de weersomstandigheden.

De openingstijden van testen en vaccineren in Helmond blijven ongewijzigd.

Kijk voor alle actuele openingstijden op www.ggdbzo.nl

2 Waar vind je de test- en vaccinatielocatie? Fellenoord 100-180 5611 ZB Eindhoven

De test- en vaccinatielocatie staat ook aangegeven met gele borden van de gemeente.

Bereikbaarheid en parkeren De locatie is goed bereikbaar met het OV, de fiets, lopend of met de auto.

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Parkeergarage Mathildelaan en Q-Park De Bijenkorf.

Houd tot eind juni rekening met wegwerkzaamheden rondom deze locatie

Slecht ter been? We richten een ‘kiss and ride’ zone in, volg hiervoor de borden.

Deze zijn bedoeld voor mensen die niet mobiel zijn. Op vertoon van je invalidenparkeerkaart kan je begeleider je hier afzetten en daarna een parkeerplek zoeken.

 

GGD Brabant-Zuidoost organiseert webinar ‘Daar gaan ze’

Voor als je kind van groep acht naar de middelbare school gaat.

Op donderdag 7 juli van 20:00 tot 21.15 uur organiseert GGD Brabant-Zuidoost in samenwerking met Novadic-Kentron en Helder Theater een gratis webinar voor ouders als voorbereiding op de overgang van hun kind naar de middelbare school.

“De stap van de basisschool naar de middelbare school is best een grote stap voor ouder en kind, zegt Rosa van den Nieuwenhof, consulent gezondheidsbevordering bij GGD Brabant-Zuidoost. “Een nieuwe levensfase breekt aan en het puberbrein treedt in werking. Dat doet wat met kinderen en hun ouders. Door daar bewust van te zijn, creëer je meer begrip en kun je beter met elkaar (blijven) communiceren. Dit webinar helpt je alvast op weg.” Het programma Tijdens deze interactieve en informatieve ouderavond gaan we in op thema’s als het puberbrein, social media, experimenteren, seksuele ontwikkeling en groepsdruk. Aan de orde komen onderwerpen zoals: Wat betekent deze tijd voor kinderen? Wat hebben ze nodig? Hoe kun je als ouder je kind ondersteunen? Sketches van Helder Theater bieden daarbij meer inzicht. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Novadic-Kentron en Helder Theater.

Aanmelden en meer informatie Ouders kunnen zich aanmelden en meer informatie vinden onder: https://www.ggdbzo.nl/cursus/webinar-daar-gaan-ze/ 2

Tijdens het webinar kunnen ouders via de chat vragen stellen en ook na het webinar kunnen ouders bij de GGD terecht voor vragen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na 7 juli is het webinar nog een tijdje terug te kijken door deelnemers.