BIBLIOTHEEK VELDHOVEN ACTIVITEITEN JULI 2022

Bibliotheek Veldhoven gratis voor iedereen tot 18 jaar

Goed nieuws voor alle jongeren in Veldhoven: per 1 juli 2022 is het lidmaatschap van de Bibliotheek Veldhoven voor iedereen tot 18 jaar helemaal gratis.

Voorheen betaalden jongeren van 13 tot 18 jaar nog een bijdrage voor het (Basis)lidmaatschap. De afschaffing is een landelijke maatregel van het ministerie van OC&W. De Bibliotheek wordt door veel jongeren niet alleen gebruikt voor het lenen van materialen maar ook als een fijne plek waar rustig gestudeerd en gewerkt kan worden. Naast het lenen van materialen biedt het lidmaatschap veel voordelen, zoals toegang tot e-books en luisterboeken, gratis gebruik van computerwerkplekken en korting op activiteiten.

Lid worden kan in de Bibliotheek of online, via de website. Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/lidmaatschap

Solliciteren zonder stress
Vrijdag 8 juli, 10.30-12.00 uur | Deelname gratis na aanmelding

 

Een interactieve bijeenkomst vol do’s en don’ts om zo succesvol mogelijk een sollicitatiegesprek voor te bereiden. Per slot van rekening is een goede voorbereiding het halve werk. De workshop wordt gegeven door loopbaanprofessional Carin van Holstein.


Over Carin van Holstein

Carin van Holstein is eigenaar en specialist bij KliK-HR, een bedrijf in loopbaanbegeleiding en outplacement. Daarnaast is ze oprichter, adviseur en ambassadeur van Werkze!, een bedrijf voor arbeidsbemiddeling in Veldhoven. 

Carin: "Als mensen-mens kies ik 100% voor de menselijke maat. Samenwerken is immers mensenwerk en daar draag ik betrokken en bevlogen mijn steentje aan bij. Niet op afstand, maar bij voorkeur dicht op de huid. Ik wil weten wat er leeft op de werkvloer. En ik wil persoonlijke ambities en drijfveren doorgronden."

 

Praktische informatie en aanmelden

De workshop vindt plaats op vrijdag 8 juli van 10.30 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis, geïnteresseerden dienen zich van tevoren aan te melden: www.bibliotheekveldhoven.nl/solliciteren

Boekjes & Babbels: Nijntje in de tent

Dinsdag 12 juli, 11.00-12.00 uur

Deelname gratis na aanmelding

 

Vakantie en lekker spelen staan centraal tijdens deze gezellige bijeenkomst voor 0- tot 4-jarigen en hun (groot)ouders.

 

Monique van de bieb heeft een tentje opgezet en leest voor uit 'Nijntje in de tent'. Het is zomer en Nijntje en haar moeder zetten de tent op. Wat nog leuker is: haar moeder laat het opblaasbadje vollopen en Nijntje spettert er naar hartenlust in rond. Na het voorlezen mogen de kinderen het tentje van Monique ontdekken. Neem je zaklamp mee want het kan donker zijn!

 

Over Boekjes & Babbels

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hen heel veel plezier!  Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan het landelijk project BoekStart voor baby's en regelmatig activiteiten organiseert voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Babbels. Tijdens elke bijeenkomst van Boekjes & Babbels staat een ander thema en prentenboek centraal. 

 

Praktische informatie

Boekjes & Babbels is op dinsdag 12 juli van 11.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven en bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun (groot)ouders. Entree is gratis, wel vooraf even aanmelden via www.bibliotheekveldhoven.nl/nijntje-tent