GGD BZO START VRIJE INLOOP  EN OPENT POP-UPLOCATIES HERHAALPRIK

GGD BZO start vrije inloop en opent pop-uplocaties

Bij GGD Brabant-Zuidoost kunnen inwoners van 12 jaar en ouder voortaan ook zonder afspraak terecht voor de herhaalprik, zowel op de locatie Helmond als Eindhoven. Bovendien openen we vanaf maandag 21 november meerdere pop-uplocaties in de regio. Ook hier kunnen inwoners zonder afspraak terecht voor de herhaalprik.

Vrije inloop Helmond en Eindhoven

Inwoners vanaf 12 jaar kunnen in Helmond en Eindhoven nu ook zonder afspraak terecht voor de basisserie en de herhaalprik. De vrije inloop is van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 16.30 uur, zowel voor de basisserie als de herhaalprik. Je komt in aanmerking voor de herhaalprik als je 12 jaar of ouder bent, de basisserie hebt afgerond én als je laatste coronaprik of -besmetting meer dan 3 maanden geleden was.

Pop-uplocaties in de regio

Gedurende 4 weken opent GGD BZO meerdere pop-uplocaties in de regio. “We hebben dit eerder gedaan en dat is steeds goed ontvangen. Een kleine locatie dichterbij huis blijkt een drempel weg te nemen bij inwoners, zeker bij 60+ers en inwoners die niet naar de grote vaccinatielocatie kunnen komen omdat ze minder mobiel zijn. We vinden het belangrijk om iedereen die dat wil zo laagdrempelig mogelijk toegang te geven tot de herhaalprik,” vertelt Joop De Graaff, projectmanager COVID-19.

Waar vind je de pop-up locaties?

- Bladel – Cultureel Centrum Den Herd

Op maandag 21 en 28 november, 5 en 12 december van 9.00 tot 16.30 uur

Adres: Emmaplein 4, 5531 HM Bladel 2

- Veldhoven – Sentrum 70

Op dinsdag 22 en 29 november, 6 en 13 december van 9.00 tot 16.30 uur

Adres: Handwijzer 34, 5503 VE Veldhoven

- Someren – De Ruchte

Op donderdag 24 november, 1, 8 en 15 december van 9.00 tot 12.30 uur

Adres: Laan te Roode 71, 5711 GB Someren

Praktische informatie over de vrije inloop

• Locatie Helmond en Eindhoven: basisserie en herhaalprik

• Pop-uplocaties: alleen de herhaalprik

• Voor iedereen vanaf 12 jaar

• Neem je ID en mondkapje mee (het dragen van een mondkapje is verplicht)

• Kijk voor actuele openingstijden op www.ggdbzo.nl

Vragen over vaccineren?

Wil jij meer weten over vaccineren of heb je twijfels? Kijk ook eens op www.vragenovercorona.nl. Of bel met een onafhankelijke zorgprofessional via telefoonnummer 0800 - 770 770 7.

Angst voor de prik?

Voor inwoners met angst voor de prik neemt GGD BZO extra de tijd. Onze medewerkers zijn hiermee bekend en nemen extra tijd voor mensen met prikangst om ze op hun gemak te stellen.