In het vooruitzicht van Pasen en het ko- mende asperge seizoen onderstaand een gemakkelijk en lekker voorgerecht.
Aspergecocktail Hawaii
Ingrediënten: (voor 4 personen)
500 gram asperges, 250 gr. garnalen, 5 el. slasaus of mayonaise, 2 el. slag- room, 1 el. sherry, citroensap en 2 sinaasappels.
Verder kan gekozen worden voor verse asperges en garnalen of hiervoor pot of diepvriesproducten te gebruiken.
Bereiden:
Asperges koken en uit laten lekken en mengen met de garnalen. Coctailsaus: De mayonaise, slagroom en sherry mengen en met citroensap op smaak brengen en alles door elkaar scheppen.
De sinaasappels doorsnijden en uithollen. De partjes sinaasappel in stukjes snijden en deze door de cocktail ingrediënten scheppen.
Het gerecht kan in de uitgeholde sinaasappels of in een mooi glas op voet geserveerd worden.
Tompouce met asperges
Ingrediënten: (voor 4 stuks)
8 wi e asperges, 4 plakjes bladerdeeg, 1 eierdooier, 2 hardgekookte eieren, verse pla e peterselie, bieslook, 2 plakjes rauwe ham, snu e nootmuskaat, 2 eetl. zachte roomboter, 1 eetl. mayonaise, peper en zout.
Bereiden:
Asperges voorzich g schillen en harde achterkanten verwijderen. Kook de asperges, schillen en kontjes 8 minuten in ruim water met zout en een sui- kerklontje. Laat in het vocht a oelen.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat bladerdeeg ontdooien. Bevoch g 2 plakjes licht met water.