Uit de keuken van Jannie - Maart 2018
Een echte klassieker met Pasen, maar ze blijven leuk, deze
eierpaddenstoelen.
Wedden dat de kinderen of kleinkinderen graag meehelpen om ze
te maken. Gebruik eventueel mayonaise uit een tube dan zijn de
decoraties gemakkelijker aan te brengen dan met mayonaise uit
een potje. Met de achterkant van een theelepeltje komen de
stippen goed los van de tube.
Eierpaddenstoelen
Ingrediënten: (voor 4 stuks)
4 hardgekookte, afgekoelde eieren, 4 niet al te grote, mooie rode
tomaten, peper, zout, mayonaise, handje gemengde salade en
groene kruiden (peterselie, dille, bieslook)
Bereiden:
Pel de eieren, zorg dat ze mooi heel blijven. Snijd van de onder- en
bovenkant een klein kapje, zodat ze goed blijven staan.
Was de tomaten, snijd mooie hoeden van de onderkanten.
Verwijder pitjes en hol ze iets uit.
Strooi wat sla en verse kruiden op een schaal en zet de eieren
ertussen. Bestrooi ze met peper en zout en spuit een dotje
mayonaise op de bovenkanten. Druk voorzichtig de rode
tomatenhoeden erop. Maak stippen met mayonaise.
Serveer met beboterd geroosterd witbrood.
Fijne Paasdagen