• Foto 1 homepage slider
  • Foto 2 homepage slider

THEMA MIDDAG DEMENTIE

logo onszonderwijk

Onderwerp : Thema middag dementie

Waar : Tweespan Mira 2 Veldhoven

Wanneer : 29 januari 2024 van 14:00 – 16:00

Dementie is niet één ziekte, maar een verzamelnaam voor ruim vijftig verschillende hersenaandoeningen waarbij mensen in toenemende mate hun cognitieve vaardigheden verliezen. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld geheugenproblemen (vergeetachtigheid), veranderingen in gedrag of het niet meer goed kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals zich aankleden. Iemand met dementie heeft daardoor steeds meer zorg en ondersteuning nodig.

Op basis van bevolkingsonderzoek zijn er in Nederland naar schatting 290.000 mensen met dementie. De verwachting is dat door vergrijzing dit aantal in de toekomst zalstijgen naar meer dan 500.000 in 2040.

Zonderwijk heeft sinds kort het Nijlandhuis waar mensen met deze ziekte verzorgd worden. Dit is aanleiding geweest om een thema middag over dit onderwerp te organiseren in samenwerking met het Nijlandhuis, Alzheimer Nederland en SWOVE.

Het programma wordt nog bekend gemaakt op de website www.onszonderwijk.nl en www.onsveldhoven.nl

Mocht U willen komen laat dit even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we ongeveer weten hoeveel mensen er komen.

Sponsoren Ons Zonderwijk

Volg ons op Social Media

Contact

Heeft u tips, vragen of nieuws?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Stichting Ons Zonderwijk

Roel Akkerman
De Sitterlaan 33
5505AB Veldhoven 
roelakkerman@hotmail.com