• Foto 1 homepage slider
  • Foto 2 homepage slider

BIBLIOTHEEK VELDHOVEN ACTIVITEITEN JUNI 2024

Persoonlijk leiderschap

Donderdag 6 juni, 11.00-13.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven

Deelname gratis na aanmelding

Toe aan een baan die energie geeft? Kom naar de workshop ‘Werk vinden dat bij je past’ van loopbaanadviseur Daniëlle Bax! Daniëlle: "Ook als je het best een beetje spannend vindt, omdat je niet weet waar je uit gaat komen, wil ik je van harte uitnodigen om mee te doen. Zelf proberen heeft je niet gebracht waar je wilt zijn dus ik wil je daar graag bij helpen." Daniëlle Bax helpt mensen richting een baan die echt bij ze past door eerst in te zoomen op wie ze zijn als persoon.

Danielle Bax
Praktische informatie

De workshop is op donderdag 6 juni van 11.00 tot 13.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/werk-past 

Loopbaanadvies in de Bibliotheek Veldhoven

Op zoek naar werk? Meer energie en plezier uit het werk halen? Toe aan een volgende stap in de loopbaan? In de Bibliotheek Veldhoven kan iedereen terecht voor gratis loopbaanadvies. Elke eerste vrijdag en derde maandag van de maand zijn er spreekuren voor persoonlijk advies van drie ervaren loopbaanprofessionals. De spreekuren zijn gratis en geheel vrijblijvend. Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/loopbaanadvies

Baby-en peuterochtenden in de bieb
Dinsdag 11 en donderdag 13 juni, 11.00-12.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven
Deelname gratis na aanmelding

Leuk én leerzaam, dat zijn de baby- en peuterochtenden in de Bibliotheek Veldhoven! De bijeenkomsten bestaan uit een leuke (voor)leesactiviteit door een lees- en mediaconsulent van de bieb. Ook een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is aanwezig met opvoedkundige informatie en om vragen aan te stellen. En uiteraard is er voldoende ruimte voor de (groot)ouders/verzorgers om ervaringen uit te wisselen.

In de maand juni staan de ochtenden in het teken van de zomer(vakantie). Op het programma staan onder andere: op reis gaan zonder stress, het belang van goed smeren met zonnebrand en een leuk smeerliedje voor de kinderen.

Praktische informatie

De peuterochtend ‘Boekjes & Babbels’ (1,5-4 jaar) is elke tweede dinsdag van de maand, de baby-ochtend (0-1,5 jaar) is 1x per 2 maanden.

De komende peuterochtend is op dinsdag 11 juni, de komende baby-ochtend op donderdag 13 juni. Beide ochtenden beginnen om 11.00 uur en zijn gratis toegankelijk na aanmelding via www.bibliotheekveldhoven.nl/babbels (peuters) en www.bibliotheekveldhoven.nl/baby.

Kennismakers: Durven Doen

Donderdag 13 juni, 19.00-20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven

Deelname gratis na aanmelding

Interactieve workshop door Pauline van Gorp. Vanuit haar eigen bedrijf coacht zij mensen om knopen door te hakken en hun ideale mix te vinden in het leven. Ze daagt mensen graag uit om anders naar hun situatie te kijken. Om even afstand te nemen, te zien waar het écht om gaat om vervolgens op een praktische manier in actie te komen. Zodat mensen uiteindelijk gaan doen waar ze écht blij van worden.

Praktische informatie

De workshop is op donderdag 13 juni van 19.00 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/durven-doen

 

Over KennisMakers

Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Iedereen met een passie of specifieke kennis op een bepaald gebied, die ook interessant kan zijn voor anderen, kan zich aanmelden als KennisMaker. In de bibliotheek kan de kennis dan gedeeld worden met anderen.

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/kennismakers

Boekpresentatie Chaitali Sengupta

Zaterdag 15 juni, 14.00-15.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven

Deelname gratis na aanmelding

Engelstalige activiteit

Presentatie van Chaitali Sengupta's boek 'The Crossings, gedichten over oorlog, migratie en overleven'. Deze activiteit is in het Engels en wordt gehouden in het kader van de internationale Nacht van de Vluchteling (15-16 juni).

Chaitali Sengupta Boekpresentatie

Praktische informatie

De boekpresentatie is op zaterdag 15 juni van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/bookpresentation

Presentatie 130 jaar Veldhovens Muziekkorps

Juni t/m augustus in de Bibliotheek Veldhoven

Onder de naam ‘Veldhoven in Beeld’ presenteren de Bibliotheek, Erfgoedhuis Veldhoven en Museum 't Oude Slot een paar keer per jaar een nieuw thema op het grote, interactieve scherm ('multitouchtable') in de bieb. Zo komen jong en oud op een leuke en laagdrempelige manier in aanraking met de rijke historie van Veldhoven.

Van juni tot september staat het scherm onder andere in het teken van '130 jaar Veldhovens Muziekkorps'. De presentatie is tijdens openingsuren te bekijken en zelf te bedienen op de multitouchtable in de Bibliotheek Veldhoven.

De presentatie is tijdens openingsuren te bekijken en zelf te bedienen in de Bibliotheek Veldhoven. Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/vmk

Veldhovens Muziekkorps

Over het Veldhovens Muziekkorps

Het Veldhovens Muziekkorps is maatschappelijk betrokken muziekvereniging die midden in de Veldhovense samenleving staat. In 2024 bestaat de vereniging maar liefst 130 jaar en is daarmee één van de oudste verenigingen van Veldhoven-Dorp. Het 130-jarig bestaan vieren zij op zondag 30 juni met een kioskconcert op De Plaatse.

De vereniging heeft momenteel ruim 150 leden en bestaat uit het harmonieorkest, het opleidingsorkest, het in 2023 opgerichte 'Hee Doede Mee' orkest voor herintredende muzikanten, een jeugdslagwerkgroep en een volwassen slagwerkgroep.

De optredens zijn divers want of het nu gaat over een serenade bij een jubileum, een intocht van wandelaars, of de carnavalsoptocht: het Veldhovens Muziekkorps is van de partij. Ook staan jaarlijks diverse concertoptredens op het programma. Bijvoorbeeld op Kiosk De Plaatse Veldhoven tijdens 'Muziek aan de Gender', een uitwisseling met een bevriende vereniging of grote concerten in Theater de Schalm. Wat repertoire betreft is niets te dol: van rock tot klassiek.
Website: www.veldhovensmuziekkorps.nl

Nieuwe boekenclub groot succes


Boekenbabbels is de naam van de nieuwe boekenclub voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar. De boekenclub wordt georganiseerd door de 21-jarige Josie Yildirim. De eerste bijeenkomst op 30 mei was met 17 enthousiaste deelnemers een groot succes.

Elke laatste donderdag van de maand wordt in de Bibliotheek Veldhoven een gezellige leeshoek ingericht, compleet met gratis snacks en drankjes.

Josie: “Boekenbabbels is dé plek voor jonge mensen die houden van verdiepende gesprekken en nieuwe vrienden maken. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten en samen te babbelen over onze favoriete boeken!”

Praktische informatie

De eerstvolgende bijeenkomst van Boekenbabbels is op donderdag 27 juni van 18.30 tot 20.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Tijdens deze bijeenkomst wordt gezamenlijk het boek 'Gone Girl' van Gillian Flynn besproken. Deelname is gratis, wel vooraf even aanmelden. Dit kan via het formulier dat te vinden is op de Instagram-pagina @boeken_babbels of via www.bibliotheekveldhoven.nl/boekenbabbels

Kindercollege: De Noordpool

Woensdag 19 juni, 15.00-16.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven
Deelname € 5,-, leeftijd 8 t/m 12 jaar

Kinderen leren alles over de Noordpool tijdens het interactieve Kindercollege, inclusief leuke en leerzame workshop.

Het is bijna zomer en toch neemt Sandra van Dam van Curiosity World de kinderen mee naar een hele koude omgeving: de Noordpool! Sandra vertelt onder meer dat het vroeger een heel avontuur was om daar te komen. Met luchtballonnen en sledehonden probeerden avonturiers de Noordpool te bereiken. Ook laat ze zien welke dieren en mensen er nu leven en wat er klimatologisch aan de hand is met de Noordpool. 

Na de lezing gaan de kinderen de Noordpool zo echt mogelijk namaken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk natuurlijke materialen.

Praktische informatie
Het Kindercollege over de Noordpool is op woensdag 19 juni van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname kost € 5,-, de geschikte leeftijd is 8 t/m 12 jaar. Meer informatie en kaarten bestellen: www.bibliotheekveldhoven.nl/noordpool

Omgaan met patiëntenportaal

Woensdag 19 & 26 juni, 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Veldhoven
Deelname gratis na aanmelding

In de gratis workshop van DigiTaalhuis Veldhoven maken deelnemers kennis met digitale zorg en leren ze werken met het patiëntenportaal van de huisarts.

Deelnemers krijgen antwoord op vragen als: ‘Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien?’, ‘Hoe maak ik een afspraak bij mijn huisarts?’, ‘Hoe kan ik digitaal een vraag stellen aan mijn huisarts?’ en ‘Hoe bestel ik een herhaalrecept?’.

Belangrijk om te weten: niet elk patiëntenportaal is hetzelfde. In de workshop van woensdag 19 juni wordt geoefend met het patiëntenportaal UwZorgOnline, dat gebruikt wordt door huisartsenpraktijken Houppermans, Hoeks en Ambachtsheer. In de workshop van woensdag 26 juni wordt geoefend met het patiëntenportaal MijnGezondheid.net, dat gebruikt wordt door huisartsenpraktijken Zeelst (in de Bolzen), Homa, Heemstra en Horstman, Prudon en Gerritsen, Schrijver en van Dooren en Prometheus.

Praktische informatie
De workshop is op woensdag 19 en 26 juni in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Dit kan via tel: of tel: 06 – 810 32 943 (Imke Duijf) of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens de spreekuren van het DigiTaalhuis: elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en elke vrijdag van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelnemers hebben een werkend DigiD nodig. Hulp nodig bij het aanmaken of activeren van een DigiD? Ook daarvoor kan iedereen terecht bij de spreekuren in de bieb.

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/patientenportaal

Kennismakers: Human Design

Donderdag 20 juni, 19.00-20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven

Deelname gratis na aanmelding

Marlène van Meteren geeft een workshop over Human Design, een systeem dat inzicht geeft in persoonlijkheid, talenten en valkuilen.


Marlène neemt deelnemers mee in het begrip Human Design chart, een gepersonaliseerde blauwdruk die gebaseerd is op geboortedatum, -tijd en -plaats. Deelnemers leren de verschillende types en strategieën kennen die in Human Design worden onderscheiden. Verder gaat ze met de deelnemers kijken naar hun innerlijke autoriteit en strategie, die helpen om de juiste acties en keuzes te maken in het leven.

Over Marlène van Meteren

Als gecertificeerd coach helpt Marlène mensen en teams om meer in hun kracht te gaan staan. Dit doet ze door de inzet van coaching, Human Design en DISC en drijfveren. Daarnaast geeft ze trainingen op verschillende vlakken. Met de combinatie van Coaching en Human Design biedt Marlène inzichten en handvatten aan mensen om hun persoonlijke ontwikkeling verder te verdiepen. Dit doet ze met veel energie en eerlijkheid.

Praktische informatie

De workshop is op donderdag 20 juni van 19.00 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/human-design

Over KennisMakers

Deze activiteit is onderdeel van het project KennisMakers van de Bibliotheek Veldhoven. Iedereen met een passie of specifieke kennis op een bepaald gebied, die ook interessant kan zijn voor anderen, kan zich aanmelden als KennisMaker. In de bibliotheek kan de kennis dan gedeeld worden met anderen.

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/kennismakers

Besparing van erfbelasting

Dinsdag 25 juni, 14.00-15.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven

Deelname gratis na aanmelding

Mr. Jasper van Haaren van Notarishuys Veldhoven vertelt over de besparing van erfbelasting.


Tijdens deze presentatie wordt vanuit een notariële invalshoek gekeken naar de belastingen, waarbij de nadruk zal liggen op het besparen van erfbelasting en schenkbelasting. Door slimme bepalingen op te nemen in het testament of middels een goed schenkingsplan kan namelijk veel belasting bespaard worden.


Kandidaat-Notaris Jasper van Haaren van Notarishuys Veldhoven vertelt meer hierover. Uiteraard is er tijdens de presentatie ruimte voor interactie en kunnen er ook vragen gesteld worden.

Praktische informatie

De presentatie is op dinsdag 25 juni van 14.00 tot 15.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis na aanmelding. Meer informatie en aanmelden: www.bibliotheekveldhoven.nl/erfbelasting

 

Sponsoren Ons Zonderwijk

Volg ons op Social Media

Contact

Heeft u tips, vragen of nieuws?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Stichting Ons Zonderwijk

Roel Akkerman
De Sitterlaan 33
5505AB Veldhoven 
roelakkerman@hotmail.com