• Foto 1 homepage slider
  • Foto 2 homepage slider

BIBLIOTHEEK VELDHOVEN ACTIVITEITEN JULI 2024

Vakantielezen

1 juli t/m 18 augustus

Deelname gratisVakantielezen is het zomerprogramma van de bibliotheek om het lezen in de vakantie stimuleren bij beginnende lezers. Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin, is deze vakantie de reisleider.

In de Bibliotheek Veldhoven kunnen kinderen het Vakantielezen invulboekje ophalen en meedoen aan een speurtocht. Hiermee maken ze  kans op een mooi boekenpakket. Vakantielezen is van 1 juli t/m 18 augustus. Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/vakantielezen-2024

Boekjes & Babbels

Dinsdag 9 juli, 11.00-12.00 uur

Deelname gratis na aanmeldingBoekjes & Babbels is een leuke én leerzame bijeenkomst voor kinderen van ca. 1,5 tot 4 jaar met voorlezen, opvoedtips en regelmatig speciale gasten. Schuif gezellig aan!

Op dinsdag 9 juli leest Monique van de bieb voor uit het boek 'Wat een vragen!' waarbij ze de kinderen stimuleert om hun fantasie te gebruiken. Daarna mogen ze die fantasie omzetten in een tekening. 

Over Boekjes & Babbels

Boekjes & Babbels is elke tweede dinsdag van de maand met elke keer een ander thema en prentenboek waaruit voorgelezen wordt. Ook een jeugdverpleegkundige van GGD Jeugdgezondheidszorg Consultatiebureau is erbij om alle vragen van ouders te beantwoorden en opvoedkundige informatie en tips te geven.


Praktische informatie

Boekjes & Babbels is op dinsdag 9 juli van 11.00 tot 12.00 uur. Deelname is gratis na aanmelding: www.bibliotheekveldhoven.nl/boekjes 

Technic Summer School

Woensdag 10 & 12 juli, 14.00-16.00 uur
Woensdag 24 & 26 juli, 15.00-16.00 uur

Deelname € 5,- per middagIn de zomervakantie kunnen kinderen diverse middagen aanschuiven bij leuke én leerzame doe-activiteiten!

Programmeren voor kids
Op woensdag 10 en 12 juli leren kinderen op een speelse manier programmeren met Ozobots, micro:bits en Makey Makey. De Programmeren voor kids-middagen worden begeleid door Nynke Wesseling van NYSIGN.

Nynke laat kinderen onder meer kennismaken met Ozobots, micro:bits en Makey Makey. Ze leren op een leuke en speelse manier de basis van het programmeren met diverse activiteiten.

 Mad Science workshops
Op woensdag 24 juli maken kinderen kennis met de wereld van rechercheurs, detectives en geheim agenten. Een professor van Mad Science leert de kinderen alles over recherchewerk. Kinderen oefenen met observeren en het uitvoeren van een sporenonderzoek en ontdekken dat zij daar al hun zintuigen voor nodig hebben.

Op vrijdag 26 juli is het tijd voor… slijm! De kinderen achterhalen het geheime recept van slijm met behulp van chemische experimenten. Deze rekbare workshop is een ware zoektocht naar het ultieme slijmrecept.


Praktische informatie

De Technic Summer School middagen zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (10 en 12 juli) en 6 t/m 10 jaar (24 en 26 juli). Entree is € 5,- per middag. Meer informatie en kaarten bestellen: www.bibliotheekveldhoven.nl/technic 

Sponsoren Ons Zonderwijk

Volg ons op Social Media

Contact

Heeft u tips, vragen of nieuws?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

Stichting Ons Zonderwijk

Roel Akkerman
De Sitterlaan 33
5505AB Veldhoven 
roelakkerman@hotmail.com