• Foto 1 homepage slider
 • Foto 2 homepage slider

OUD PAPIER AFHALERS (OPA'S) GEZOCHT

OUD PAPIER AFHALERS (OPA'S) GEZOCHT

Iedere eerste donderdag van de maand is Zonderwijk blauw gekleurd. Dan staan overal de papierkliko's aan de straat.

Vanaf 18:30 uur worden die geleegd. Er rijden 3 vrachtwagens van Remondis rond om dat allemaal in 2,5 uur op te halen.,

Erachter zie je drie mannen of vrouwen met de kliko's rijden. Dat gaat via een rooster. 

OPA

De opbrengst is voor het jeugdwerk van de Stichting Jeugdbelangen. Zij bekostigen er de wekelijkse hobbyclubs van, de chillavonden en grotere activiteiten zoals de Spektakeldag.

We zijn op zoek naar versterking. Draagt u het jeugdwerk een warm hart toe en hebt u een paar uur tijd per maand dan kunt u contact opnemen met Charlotte van Beek via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Lees verder

BURENDAG

BURENDAG

Op meer dan 18 locaties is afgelopen weekend in Veldhoven Burendag gevierd.

Het is voor herhaling vatbaar! In het weekend van 23-24 september was het Burendag, dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker en socialer wanneer buren elkaar leren kennen en zich samen inzetten voor hun buurt, want goede buren doen ertoe. Daarom organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds jaarlijks Burendag op de 4e zaterdag in september. Er waren landelijk ruim 8.200 burendagactiviteiten aangemeld, een fantastisch aantal! Op de site www.burendag.nl is zichtbaar dat in Veldhoven op meer dan 18 locaties afgelopen weekend Burendag werd gevierd.

Burendag

Koffie & kuukske

In Zonderwijk werd er op 4 plekken aandacht besteed aan Burendag. Zo ook door veel bewoners van Sagitta. Enkele huizen aan De Sitterlaan grenzen aan Sagitta-Erf, en de bewoners hiervan schoven zaterdagmiddag ook gezellig aan voor ‘Koffie & kuukske’. Voor koffie, thee en ranja werd gezorgd, de koekjes brachten de buren zelf mee. Enkelen zorgden zelfs voor een smakelijke verrassing uit eigen keuken. Smakelijk waren ook de poffertjes die ter plekke door de organisatie voor elke buur werd gebakken. Een financiële bijdrage van het Oranje Fonds en Douwe Egberts maakte het mogelijk dat meer dan 40 buurtbewoners deze gezellige ontmoetingsmiddag op Sagitta-Erf beleefden.

Burendag 08 1024x768

Wil jij in 2024 ook een burendag in jouw buurt organiseren én in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten? Kijk op www.burendag.nl en houdt de aanmelddatum voor Burendag op 28 september 2024 in de gaten!

Burendag5

Lees verder

HERFST IN ZONDERWIJK

HERFST IN ZONDERWIJK

De zomer is weer voorbij. Het wordt herfst. Geniet van onze mooie wijk in dit jaargetijde. Maak eens een wandeling doorr de wijk en genbietg van het moois wat je tegenkomt. Wandelroutes van verschillende afstanden liggen  klaar in 't Tweespan.

foto's: Charlotte van Beek.

 

Herfst ZonderwijkHerfst Zonderwijk1

 

Herfst Zonderwijk3Herfst Zonderwijk2Herfst Zonderwijk4Herfst Zonderwijk3

Lees verder

SOCIAL SOFA AANGEBODEN AAN 'T TWEESPAN

SOCIAL SOFA AANGEBODEN AAN 'T TWEESPAN

SOCIAL SOFA AANGEBODEN AAN 'T TWEESPAN

 

 Social sofa geplaatst in Zonderwijk

Hij is klaar en hij staat! De kleurrijke social sofa voor Zonderwijk is zondag 10 september in het bijzijn van een speciale gast en iedereen die er aan heeft meegewerkt, feestelijk onthult.

Gedurende enkele maanden is er door verschillende buurtbewoners vol ijver gewerkt om er een prachtige bank voor hun wijk van te maken. Er werd dankbaar gebruik gemaakt van het aanbod van dahliavereniging De Jonge Stek om het werk in hun tuinschuur te doen.

Van en voor de wijk

Het is echt een bank van en voor de wijk geworden. Vorig jaar is in wijkblad Ons Zonderwijk een oproep gedaan aan wijkbewoners om een ontwerp voor de bank in te sturen. “Elk huishouden kreeg een folder met daarop het blanco voor- achter en zijaanzicht van de bank. Er was maar 1 voorwaarde: het logo van onze wijk moet er op komen staan”, vertelt Annie Scheepens die bij de organisatie is betrokken. Het winnende ontwerp komt van de hand van Greet Wiedlewsky. “Alles wat met de wijk te maken heeft, heb ik in het ontwerp getekend zoals de dahlia’s, een speeltuin en ’t Tweespan.”

Het ontwerp van Greet is door de Stichting Social Sofa, na hun goedkeuring, op de 1650 kilo zware bank getekend. Samen met de mozaïeksteentjes, lijm en gereedschap hebben ze de bank met een onderstel in de dahliatuin afgeleverd. Volgens een rooster heeft een groep van 20 wijkbewoners de 30 verschillende kleuren glassteentjes op de juiste plaats op de bank geplakt. “Het was gezellig om het samen te doen”, heeft Anneke Overberg het vrijwilligerswerk ervaren. “We hebben er samen iets moois van gemaakt, we zijn heel tevreden over het resultaat”, klinkt Annie Scheepens tevreden. Medewerkers van Social Sofa hebben de afgelopen periode de bank afgewerkt en netjes gevoegd. Vervolgens hebben het loodzware zitmeubel naar de nieuwe, maar voorlopige locatie gebracht.socialsofa 02 1

Gemeenschapszin

Zondag 10 september verzamelden zich tientallen Zonderwijkers rondom de onder doeken verborgen bank. Die staat vlakbij Slijterij Van Genechten. Uiteindelijk krijgt de bank over enkele jaren een plaatsje bij het nieuwe ontmoetingscentrum ’t Tweespan. Het was aan Fred de Ruijter en ontwerpster Greet Wiedlewsky de eer om de bank te onthullen. Een zeer speciale gast die daarvan getuige was, is Karin Bruers, de bedenkster van de social sofa. Er zijn er sinds 2005 inmiddels al zo’n 2500 van geplaatst, tot ver over onze landsgrenzen. Natuurlijk was Karin niet bij elke onthulling aanwezig, maar zondag was ze wel in Veldhoven. Dat zit zo, legde ze uit. “Ik ben met een boek bezig over het belang van gemeenschapszin. Van deze bank is het proces van de totstandkoming gefotografeerd. Die totstandkoming is een mooi voorbeeld van gemeenschapszin. Daarom wijd ik hieraan een aantal pagina’s in mijn boek. Ik verwacht dat het boek eind dit jaar klaar is. Het gaat daarna onder meer naar bestuurders en de politiek.”   

socialsofa 07

tekst en foto's: Ad Adriaans

Lees verder

ONTHULLING SOCIAL SOFA 10 SEPT.

ONTHULLING SOCIAL SOFA 10 SEPT.

ONTHULLING SOCIAL SOFA 10 SEPT

Het bestuur van de Stichting Ons Zonderwijk heeft namens de wijk een cadeau aangeboden aan gemeenschapshuis ’t Tweespan ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan in 2022. Gekozen werd voor een Social Sofa die straks bij het nieuwe Tweespan geplaatst gaat worden. Er is een wedstrijd uitgeschreven voor een ontwerp en daaruit kwam dat van Greet Wiedlewski als winnaar. We zijn druk bezig geweest met een aantal mensen om de steentjes op de sofa te plakken. Dit moest in de zomer gebeuren omdat de lijm bij lage temperatuur niet goed zal houden. We hebben een gastvrij onthaal gevonden bij dahliatuin De Jonge Stek in het park Vogelzang. Nu de sofa klaar is wordt hij op zondag 10 september om 13:30 uur aangeboden aan de voorzitter van de Stichting Zonderwijkbelangen tijdens de vlooienmarkt bij 't Tweespan.  Hij wordt eerst bij het winkelcentrum geplaatst tot het nieuwe Tweespan klaar is. Dan wordt daar een mooi plekje gezocht en is het een blikvanger voor de wijk. 

Greet Wiedlewski met het winnende ontwerp van de social sofa.

 

Lees verder

VLOOIENMARKT 'T TWEESPAN 10 SEPT.

VLOOIENMARKT 'T TWEESPAN 10 SEPT.

VLOOIENMARKT 'T TWEESPAN 10 SEPT.

Zondag 10 september organiseert Stichting Ons Zonderwijk een vlooienmarkt bij gemeenschapshuis ’t Tweespan aan de Mira.

De markt start om 11.00 uur en om 16.00 uur stoppen we. 

Om 13:30 zal de social sofa aangeboden worden aan 't Tweespan. 

 

 

Tevens kunnen de kinderen kennis maken met onze clubs: Hobbyclub de Planeten en JOC Veldhoven

Bij de hobbyclub kunnen de kinderen naar hartenlust knutselen en bij het JOC is er muziek, zijn er spelletjes en kunnen de kinderen lekker chillen met hun vrienden.

Alle bovenstaande activiteiten zijn voor kinderen t/m 13 jaar en ouders zijn ook van harte welkom!

De entree voor deze activiteiten zijn gratis en u kunt ons vinden in:

                    ONTMOETINGSCENTRUM 'T TWEESPAN

                      MIRA 2 VELDHOVEN-ZONDERWIJK

Lees verder

NIEUWE VOORZITTER STICHTING ONS ZONDERWIJK

NIEUWE VOORZITTER STICHTING ONS ZONDERWIJK

NIEUWE VOORZITTER STICHTING ONS ZONDERWIJK 

Onlangs heb ik de bestuurshamer van Fred de Ruijter in ontvangst mogen nemen als nieuwe voorzitter van het wijkplatform Ons Zonderwijk. Als vertegenwoordiger samen met de deelnemers van het wijkplatform geef ik graag vorm en inhoud aan de verbinding tussen de bewoners van de wijk en de lokale overheden en belangengroepen. Burgerparticipatie is een begrip dat hoog op de agenda staat. Gezien de ontwikkelingen in de wijk is het een uitdaging de wijkbewoners hierbij te betrekken en hun stem te laten horen. Als voorzitter voel ik me hiervoor uitgedaagd  

Ik ben 63 jaar en in het dagelijks leven onderwijsdirecteur bij het Summa College. In 2019 verhuisd van Meerveldhoven naar Zonderwijk. Van origine ben ik een Hollander uit Haarlem die in 1984 naar Eindhoven is gekomen om te studeren en is gebleven.  

Zonderwijk is gerenoveerd maar de tijd van onderhoud en vernieuwing staat op de stoep. Denk hierbij aan fietsverkeer boven autoverkeer (mobiliteit), nieuwbouw zoals de hoogbouw springplank (woonomgeving), groenvoorziening en speeltuintjes en ledverlichting (leefbaarheid en duurzaamheid) en de fitdagen alle onderwerpen waarover wij als platform graag mee over in contact met de bewoner gaan om de ideeën, ervaringen, belangen, conflicten mee te nemen als vertegenwoordiging van de wijk naar de gemeente en anderen. Wat ons betreft voldoende redenen om uw interesse kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mij te contacten en onze bijeenkomsten bij te wonen.  

 

Roel Akkerman 

De Sitterlaan 33 Veldhoven 

06 150 803 86 

Lees verder

SOCIAL SOFA ZONDERWIJK

SOCIAL SOFA ZONDERWIJK

SOCIAL SOFA ZONDERWIJK

We zijn ondertussen een aantal weken aan het steentjes plakken en het vordert gestaag. Men een vaste ploeg zijn we op verschillende dagen en avonden in de dahliatuin "De Jonge Stek" druk bezig. Een gezellige bezigheid met op zijn tijd een kopje koffie of thee met een koekje. Af en toe nemen we even de tijd om van een afstandje naar ons werk te kijken. Dan zie je beter wat er nog eventueel aangepast kan worden. Maar je ziet ook hoe mooi het gaat worden! En het wordt mooi!!

Omdat de vakantie nu echt begonnen is zal het wellicht iets langzamer gaan. De kleinere onderdelen staan er ongeveer allemaal op en nu is het opvullen van de grote vlakken aan de beurt.

Je kunt de vorderingen ook volgen op de website van Gerrit Janssen. Hij heeft alle social sofa's van Nederland op zijn site staan en er is een speciale deel over het maken van onze sofa!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lees verder

BROCANTE- EN ROMMELMARKT 'T TWEESPAN

BROCANTE- EN ROMMELMARKT 'T TWEESPAN

BROCANTE- EN ROMMELMARKT 'T TWEESPAN

Zondag 10 september organiseert Stichting Ons Zonderwijk een brocante- en rommelmarkt bij gemeenschapshuis ’T Tweespan aan de Mira.

De markt start om 11.00 uur en om 16.00 uur stoppen we. 

Kinderen mogen gratis hun spulletjes verkopen op een grondkleed.

Wilt u informatie over de markt of een kraam huren dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kunt u kijken op onze website, www.onszonderwijk.nl

 

Tevens kunnen de kinderen kennis maken met onze clubs: Hobbyclub de Planeten en JOC Veldhoven

Bij de hobbyclub kunnen de kinderen naar hartenlust knutselen en bij het JOC is er muziek, zijn er spelletjes en kunnen de kinderen lekker chillen met hun vrienden.

Alle bovenstaande activiteiten zijn voor kinderen t/m 13 jaar en ouders zijn ook van harte welkom!

De entree voor deze activiteiten zijn gratis en u kunt ons vinden in:

                    ONTMOETINGSCENTRUM 'T TWEESPAN

                      MIRA 2 VELDHOVEN-ZONDERWIJK

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over onze clubs vindt u op

www.jocveldhoven.jouwweb.nl

www.hobbyclub-de-planeten.jouwweb.nl

Lees verder

CURSUSSEN VOLKSUNIVERSITEIT EINDHOVEN IN 'T TWEESPAN

CURSUSSEN VOLKSUNIVERSITEIT EINDHOVEN IN 'T TWEESPAN

CURSUSSEN VOLKSUNIVERSITEIT EINDHOVEN IN 'T TWEESPAN

Cursus Tekenen en Schilderen op maandagochtend

De cursusgroep bestaat uit beginners en gevorderden. De docent kijkt per persoon welke ervaring u heeft, wat u graag wilt leren en waar voor u de uitdaging ligt.

Er is een apart beginnersprogramma waarin we de basisbeginselen van het tekenen en schilderen stap voor stap verkennen. We werken met potlood, contékrijt, pen en inkt. Er komen verschillende onderwerpen aan bod. We zetten de eerste stappen op het schilderspad met acrylverf. De eerste les heeft u alleen een 2B potlood en een gum nodig.

Deze cursus van 12 lessen gegeven door Marjo van Meer op maandagochtend van 09:30 tot 11:30 uur in de hobbyruimte van het Tweespan. De cursus start op 18 september maar u kunt altijd instromen. Meer informatie en inschrijven: www.vu-eindhoven.nl

 

 

Eenmalige workshop Nederlands met gebaren

Op dinsdagochtend 12 december wordt een eenmalige workshop Nederlands met gebaren verzorgd door Mariëtte Veldman en Cindy Wouters. Veldman & Wouters ondersteunen kinderen, ouders en professionals in interactie, communicatie en opvoeding. Meer informatie over deze docenten vindt u op: www.veldmanwouters.nl De workshop is van 9:30 tot 11:30 uur. Inschrijven kan tot 28 november. Meer informatie en inschrijven: www.vu-eindhoven.nl

 

Cursus Tekenen en Schilderen op dinsdagmiddag

In de teken/schilderscursus leidt de docente je door een paar stappen om te begrijpen hoe écht te zien. En hoe je dat kan vertalen naar papier en doek. Deze cursus is ook bedoeld voor mensen die hun tekenvaardigheden en creativiteit willen opfrissen.

We werken met verschillende materialen; (kleur)potlood, houtskool, krijt en aquarel-acrylverf, biester en inkt. We werken op papier, schildersdoek, karton. In diverse technieken, mixed-media, marmeren, mono-types maken met block-print en rollers, paletmes. Op een speelse manier gaan we kijken naar het werk van bekende kunstenaars.

Deze cursus van 6 lessen wordt verzorgt door Marie-Louise Saanen op dinsdagmiddag van 13:30 tot 16:00 uur in de hobbyruimte van het Tweespan. De cursus start op 19 september U kunt altijd instromen in een teken- en schildercursus. Meer informatie en inschrijven: www.vu-eindhoven.nl 

Cursus Handlettering, kennismaking

Mooie sier met handletteren: na deze gezellige creatieve cursus heb je genoeg kennis en inspiratie om er thuis verder mee aan de slag te gaan. zoals bijv. met het maken van je eigen kerstkaarten,  een leuke quote of jouw favoriete recept aan de muur.

In een klein groepje leer je de basis van het handletteren. Je leert het tekenen van een aantal basislettertypes waarmee je eindeloos kunt variëren. Daarnaast leer je het maken van een goede compositie en vervolgens ga je aan de slag met het tekenen van een zelf gekozen tekst of quote. Deze kun je ondersteunen met leuke eenvoudige tekeningen met genoeg voorbeelden om uit te kiezen. Via mobiel of tablet kun je deze ook online vinden en gebruiken voor jouw creatieve werkstuk.

Deze cursus wordt gegeven door Ria Bernards op zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur in de hobbyruimte van het Tweespan. De cursus start op 4 november en bestaat uit 4 lessen. Inschrijven kan tot 21 oktober.  Meer informatie en inschrijven: www.vu-eindhoven.nl

Al onze cursussen staan vanaf 1 juli op onze website, www.vu-eindhoven.nl. De hele maand juli geldt een vroegboekkorting van 3%.

Lees verder

STAND VAN ZAKEN NIEUWBOUW HET TWEESPAN

STAND VAN ZAKEN NIEUWBOUW HET TWEESPAN

STAND VAN ZAKEN NIEUWBOUW HET TWEESPAN

 

In 2022 bestond het Tweespan 40 jaar. Toen was er al sprake van nieuwbouw.
We zijn benieuwd of de plannen al in een volgende fase zijn aanbeland.
Fred de Ruijter, voorzitter van de Stichting Zonderwijkbelangen, weet alles van de nieuwbouw. Hij is vier ochtenden per week in het Tweespan te vinden, dus hij kent elk hoekje en gaatje van het pand. Graag doet hij de actuele stand van zaken uit de doeken.

 

“Het gebouw het Tweespan is van de Stichting Zonderwijkbelangen; de grond is van de gemeente Veldhoven. Dus wij hebben als Stichting veel zeggenschap in de nieuwbouw.
Er is een wedstrijd geweest van verschillende aannemers die zich in konden schrijven voor het nieuwe gebouw. Ze waren verplicht om een gesprek met ons, het bestuur, aan te gaan en er werd een verslag van gemaakt. Uiteindelijk bleven drie partijen over waarmee we nog een keer gesproken hebben. Wij vonden het belangrijk dat een Veldhovense aannemer de klus mocht gaan klaren. De gemeente heeft gekozen voor van Santvoort Bouw BV uit Veldhoven.

Het gebouw wordt een soort kasteel met vier hoektorens. Er komt een ondergrondse garage voor de bewoners. In het gebouw worden 130 huurwoningen gerealiseerd, waarvan 30 sociale huurwoningen. Wij hebben bedongen dat inwoners uit Zonderwijk de eerste keus krijgen zodat zij door kunnen stromen.

Het Tweespan wordt gehuisvest op de begane grond en krijgt er 200 m2 bij. Nu moeten we veel ‘nee’ verkopen, omdat onze ruimtes voor 95% bezet zijn. Straks kunnen we ook andere verenigingen verwelkomen.

In het nieuwe Tweespan komen ruimtes voor kantoren, hobbyruimtes en een grote zaal, waar we een tussenwand in willen plaatsen. De ingang is aan de Oortlaan. Daar komt een Kiss & Ridezone voor taxi’s en personenvervoer en een strook waar we evenementen kunnen uitvoeren, zoals onze Spektakeldag. Aan de achterkant van het gebouw, waar nu het parkeerterrein is, wordt ook een terras en een parkachtige tuin met veel groen verwezenlijkt, zodat de geparkeerde auto’s van de bezoekers minder in het oog springen. Deze tuin is voor iedereen toegankelijk. In de tuin is plaats voor de social sofa, die door bewoners van Zonderwijk gemozaïekt gaat worden.

We zitten nu in overleg in de derde ronde bouwtekeningen en we hopen dat al onze wensen worden meegenomen, zodat we ons als bestuur helemaal in de nieuwbouw kunnen vinden. Als dat gedeelte rond is zijn er juridisch nog een aantal punten die afgewerkt moeten worden. Daarna kunnen we onze handtekening zetten en kan de nieuwbouw van start gaan.

We hopen dat we voor de bouwvakvakantie in juli dit jaar over kunnen gaan naar een noodgebouw. Dit komt te staan op het parkeerterrein waar een aantal jaren geleden de noodlocatie van de Aldi stond. Daarna zal in het huidige Tweespan een asbestonderzoek plaatsvinden en vervolgens kan het worden afgebroken. Ik vermoed dat de nieuwbouw in oktober/november 2023 kan starten. Het nieuwe gebouw zal dan eind 2024, begin 2025 worden opgeleverd verwacht (en hoop) ik. “

Lees verder

VOGELBEURS 25 JUNI 2023

VOGELBEURS 25 JUNI 2023

VOGELBEURS 25 JUNI 2O23

Op 25 juni 2023 organiseert Vogelvereniging Veldhoven weer het gezellige en informatieve vogelcafe in Ontmoetingscentrum 't Tweespan aan de Mira Veldhoven.

Tegelijkertijd kunt u een bezoekje brengen aan de vogelbeurs.

De entree voor het  cafe is gratis voor de beurs wordt er een entree gevraagd van 1 euro.

Cafe en beurs zijn open van 09.00 tot 11.30 uur.

Voor meer informatie zie  http://www.vogelverenigingveldhoven.nl/vogelbeurs.html

 

Lees verder

SOCIAL SOFA

SOCIAL SOFA

SOCIAL SOFA

Eind mei is de social sofa geleverd en op zijn plaats gezet in de schuur van de dahliatuin.

Na een cursus op 1 juni zijn we 5 juni begonnen met het beplakken van de social sofa. Een groep enthousiaste mensen is op verschillende dagen en avond in de week aan het knippen en plakken.

We hebben een gastvrij onthaal gekregen in de dahliatuin De Jonge Stek in het Vogelzangpark.

Zaterdag 17 juni is er open dag van 10-12 uur. Hebt u zin en tijd om mee te plakken dan kunt u een mailtje sturen naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u aanmelden tijdens de open dag.

Lees verder

SPEKTAKELDAG ZONDAG 4 JUNI

SPEKTAKELDAG ZONDAG 4 JUNI

SPEKTAKELDAG ZONDAG 4 JUNI

Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk organiseert op zondag 4 juni weer de Spektakeldag voor de kinderen.

Spektakeldag 2023 komt er aan!

Draaimolen, springkussen, spelletjes en nog veel meer!

Op zondag 4 juni vanaf 13.00 uur

Locatie : Ontmoetingscentrum 't Tweespan, Mira 2 in Veldhoven-Zonderwijk

Aanvang 13.00

Entree:Gratis!

Lees verder

STICHTING JEUGBELANGEN ZONDERWIJK PAASMIDDAG

STICHTING JEUGBELANGEN ZONDERWIJK PAASMIDDAG

paasmiddag

Zoals elk jaar organiseren wij weer een gezellige paasmiddag

Wanneer: Zaterdag 8 April 2023.
Hoe laat: Van 13.30u tot 16.00u.
Voor wie: Voor kinderen van 0 t/m 13 jaar.
Waar: Wijkcentrum ’t Tweespan aan de mira 2.
Kosten: gratis.

Als uw kind mee wil doen aan deze paas activiteit vragen wij u de onderstaande inschrijfstrook in te vullen
en deze uiterlijk maandag 3 April 2023 bij het tweespan in de brievenbus te stoppen.
Opgeven kan natuurlijk ook via de websites.
jeugdbelangen-zonderwijk.jouwweb.nl,
hobbyclub-de-planeten.jouwweb.nl
www.jocveldhoven.jouwweb.nl
Zorg dat je erbij bent!

De Paas middag wordt mogelijk gemaakt door Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk. 

Maak een mooie paas tekening lever deze in samen met het de invulstrook en maak kans  op een leuk prijsje!
Naam: _________________________________________________________________
Leeftijd: ___________ jaar. Telefoonnummer: ________________________

 

 

Lees verder

ZORGWONINGEN NIJLANDHUIS

ZORGWONINGEN NIJLANDHUIS

ZORGWONINGEN NIJLANDHUIS

 

Zoals u misschien al gezien hebt, wordt er gebouwd op het terrein van basisschool "De Poolster" aan de Sitterlaan tussen de Nijlandlaan en de Andromeda.

Er komen daar zorgwoningen voor mensen met dementie. Deze worden gebouwd voor Dagelijks Leven. 

Dagelijks Leven biedt in heel Nederland gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting midden in de wijk. Huizen waar mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies zich prettig voelen. Ze bieden een veilige, sociale en vertrouwde omgeving, waar aandacht en kwaliteit van leven voorop staan. Kortom een plek waar het fijn wonen is: gewoon, als thuis. En betaalbaar voor iedereen!

 

Onze bewoners hebben een indicatie van het CIZ van VV5 of VV7. De indicatie wordt aangevraagd door een van de casemanagers. De verwant kan de toekomstige bewoner met deze indicatie bij Dagelijks Leven inschrijven. Op deze wijze selecteert Dagelijks Leven de inschrijvingen. De zorg wordt betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg met een Volledig Pakket Thuis. Op deze wijze is ook deze vorm van kleinschalig wonen bereikbaar voor mensen met uitsluitend de beschikking over een AOW, zonder aanvullend pensioen.

 

In Het Nijlandhuis in Veldhoven zijn bewoners met dementie verzekerd van 24/7 gespecialiseerde dementiezorg in een kleinschalige setting. Hier wordt persoonlijke en betaalbare zorg samengebracht. Er wordt dagelijks vers gekookt en bewoners kunnen deelnemen aan meerdere activiteiten. Alles mag, niets moet. Anders dan in een regulier verzorgingshuis wordt op onze woonzorglocatie alles gedaan om de stap naar begeleid wonen zo klein mogelijk te maken. Het huis is knus ingericht en eigen meubels mogen worden meegenomen. Het mooiste is; wonen in Het Nijlandhuis is betaalbaar voor iedereen!

Er komt groen om het gebouw en de tuin heen. De nieuwbouw zal niet tegen de Fysio Andromeda aan worden gebouwd vanwege de te behouden (waardevolle) bomen. Er blijft dus een groene zone tussen de nieuwbouw en de huidige fysio Andromeda.

 

Plattegrond van de begane grond en de eerste verdieping.

 

Voor meer informatie zie: https://dagelijks-leven.nl/huizen/veldhoven-het-nijlandhuis/

Lees verder

GEZOCHT: STERKE BUURTVERBINDERS

GEZOCHT: STERKE BUURTVERBINDERS

GEZOCHT: STERKE BUURTVERBINDERS

Buurtverbinders zijn buurtbewoners die bewoners, initiatieven en organisaties met elkaar weten te verbinden. Buurtverbinders zijn onmisbaar in een gemeenschap waar sociale verbanden en onderlinge betrokkenheid niet vanzelfsprekend zijn. Een betrokken buurt doet ertoe en maakt dat niemand er in jouw buurt alleen voor staat.

Daarom is er het Oranje Fonds kennisprogramma Sterke Buurtverbinders. In dit tweejarige programma, waar 15 tot 20 deelnemers  aan mee kunnen doen, versterken we praktijken waarin buurtverbinders centraal staan. Deelnemers ondersteunen buurtverbinders en geven hen meer handvatten om het aanwezige talent in de wijk beter te benutten, buurtbewoners te activeren en zelf signalen uit de wijk om te zetten in actie. Op die manier wordt er van onderop aan community building gedaan. Ook gaan deelnemers aan de slag met het ontwikkelen en borgen van gemeenschapsgericht werken in hun eigen organisatie en bij andere buurtorganisaties. In het programma werken we onder andere volgens de ABCD-methodiek.

Wat willen we met het programma bereiken?

 • Bijdragen aan vitale en veerkrachtige gemeenschappen.
 • Versterken van buurtverbinders en daarmee de gemeenschapskracht in buurten: buurtverbinders zijn beter in staat om signalen uit hun wijk om te zetten in actie en om buurtbewoners te mobiliseren bij buurtactiviteiten. Buurtbewoners voelen zich meer thuis in hun buurt en zien meer naar elkaar om. 
 • Stimuleren van gemeenschapsgericht werken door buurtorganisaties en het verbeteren van samenwerking met bewoners: op basis van gelijkwaardigheid, waarbij de kennis, kunde en belang van bewoners het uitgangspunt is. 
 • Bijdragen aan de onderbouwing van de ABCD benadering in Nederlandse context en andere bottum-up aanpakken. 

 

Wat bieden we de deelnemers?

 • Financiële ondersteuning van max 50.000 euro per programmajaar per deelnemer, dus maximaal 100.000 euro in totaal. 
 • Onze bijdrage kan besteed worden aan het trainen van buurtverbinders (intern dan wel extern), coördinatie- en begeleidingskosten, vrijwilligersvergoeding, reiskosten en programmadeelname. (De bijdrage is niet bedoeld voor exploitatiekosten) 
 • Kennis en expertise
 • Start tweedaagse op 15 & 16 september 2023 (verplichte deelname)
 • 2 kennisdagen per jaar
 • Coaching 
 • Netwerken en samenwerking
 • Onderzoek 
 • Communicatie aandacht voor zowel het thema als de deelnemers. 

Wat vragen we van deelnemers? 

 • Wat we van deelnemers verwachten is dat zij de geboden leer- en ontwikkelmogelijkheden optimaal benutten. Dat betekent dat je de uren echt inzet voor je initiatief, dat je je openstelt voor het leren van elkaar en daarbij niet alleen haalt maar ook brengt. Je bent goed voorbereid en neemt je deelname serieus.
 • Verder verwachten we natuurlijk dat je voldoet aan onze formele eisen die logisch voortvloeien uit deelname aan het programma: dat je werkt aan een plan, dat je op de juiste momenten aan ons rapporteert, dat je aanwezig bent bij bijeenkomsten en voortgangsgesprekken. 

Werving & selectie

De werving voor het programma start op 8 februari 2023, de deadline is 22 maart 2023. We nemen alleen complete aanvragen, inclusief gevraagde bijlagen in behandeling. 

Bij de selectie streven we naar een goede mix van aanpakken, waardoor het onderling leren optimaal gestalte krijgt. We letten hierbij ook op dat het plaatsvindt in wijken met relevante sociale uitdagingen

Na schriftelijke aanmelding en voorselectie door het Oranje Fonds volgen selectiegesprekken (tussen 17 april en 12 mei 2023) in Utrecht. Vanaf 8 juni worden de deelnemers bekend gemaakt. Er is ruimte voor 15-20 deelnemers. Het programma start op 1 september 2023 en loopt tot 31 augustus 2025. 

Aanmelden kan alleen via het speciale formulier in de Mijn Oranje Fonds omgeving: https://www.oranjefonds.nl

Meld je aan: https://www.oranjefonds.nl

Richtlijnen & voorwaarden: https://www.oranjefonds.nl

Wat zijn buurtverbinders?: https://www.oranjefonds.nl

ABCD methodiek: https://www.oranjefonds.nl

Heb je vragen?

Stel je vraag aan één van onze Programma Adviseurs tijdens een online spreekuur.

Donderdag 20 maart 15:30 tot 16:30 uur via https://www.oranjefonds.nl


 

Welke vragen kan je verwachten als je je aanmeld?

Nieuwsgierig wat er allemaal wordt gevraagd tijdens de aanmeldprocedure? Deze vragen kan je verwachten.

Vragen aanmeldprocedure: https://www.oranjefonds.nl

Lees verder

PUBQUIZ IN 'T TWEESPAN

PUBQUIZ IN 'T TWEESPAN

PUBQUIZ IN 'T TWEESPAN

Op zaterdag 28 januari 2023 werd er in ontmoetingscentrum 't Tweespan een gezellige pub quiz georganiseerd.

De quiz werd gespeeld met verschillende rondes en categorieen: Films/Serie-Games en bordspellen-Muziek-Geschiedenis-Algemene kennis.

Er deden 10 teams mee van verschillende leeftijden. Het werd een heel gezellige avond met een hoog o-ja gehalte!

De quiz was prima in elkaar gezet door Veronique waardoor zowel jong als wat ouderen de kans hadden om goed te scoren.

Uiteindelijk kwamen er 3 winnende teams uit de bus. 

We hopen dat er een vervolg komt!

Veronique Gerrist bedankt voor het organiseren van een erg leuke avond!

 

Lees verder

BEWONERSBIJEENKOMST ZONDERWIJK 30 JANUARI 2023

BEWONERSBIJEENKOMST ZONDERWIJK 30 JANUARI 2023

BEWONERSBIJEENKOMST ZONDERWIJK 30 JANUARI 2023
 
Woon je of kom je veel in Zonderwijk? Laat ons dan weten wat je van de wijk vindt. Kom naar de Bewonersbijeenkomst Zonderwijk en praat mee over bijvoorbeeld wonen, groen en mobiliteit in Zonderwijk. ????????
????️ Maandag 30 januari
⏰ 15:30 - 17:30 OF 18:30 - 20:30 uur
???? 't Tweespan, Grote Zaal, Mira 2
✅ Aanmelden: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of loop gewoon even binnen tijdens de Bewonersbijeenkomst.
 
 

Lees verder

PUBQUIZ 'T TWEESPAN 28 JANUARI

PUBQUIZ 'T TWEESPAN 28 JANUARI

PUBQUIZ 'T TWEESPAN 28 JANUARI

Op zaterdag 28 januari wordt er -bij voldoende deelname-  in ontmoetingscentrum 't Tweespan een pubquiz georganiseerd.

Deze wordt gespeeld met verschillende rondes en verschillende categorieën zoals Films en Serie, Games en bordspellen, Muziek, Geschiedenis en Algemene kennis.

Meedoen? Stel een team samen van 4 personen en geef het team een leuke naam. Vervolgens kun je je aanmelden door middel van een email, met daarin de naam van het team en die van de 4 deelnemers. Stuur deze mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvang van de avond is 20.00 uur Deelname kost €5,-- per team. Aanmelden kan tot 23 januari 2023

Lees verder

KERSTMARKT IN 'T TWEESPAN ZONDAG 11 DECEMBER 2022

KERSTMARKT IN 'T TWEESPAN ZONDAG 11 DECEMBER 2022

KERSTMARKT IN 'T TWEESPAN ZONDAG 11 DECEMBER 2022

Zondag 11 december 2022 organiseert Stichting Ons Zonderwijk een kerstmarkt.

Deze zal worden gehouden in ontmoetingscentrum 't Tweespan aan de Mira.

Tijd: 13-16 uur.

Er is een gevarieerd aanbod aan kerstgerelateerde spullen en ook wordt er chocolademelk en gluhwein geschonken.

Wilt u ook meedoen dan kunt u zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer en wat u aan te bieden hebt.

Ook voor meer informatie kunt u hier terecht.

 

Lees verder

FIETSPAD VOGELZANGPARK / SITTERLAAN

FIETSPAD VOGELZANGPARK / SITTERLAAN

FIETSPAD VOGELZANGPARK / SITTERLAAN

Ingezonden brief.

 

Fietsroute Zonderwijk.

 

Als bewoner en direct betrokkene van Zonderwijk, wil ik ook wat zeggen over de artikelen die nu vaker in deze krant verschijnen over de fietsroute.

Ik ben betrokken geweest bij de werkgroep. Maar wil graag benadrukken, dat ik hier op persoonlijke titel opmerkingen plaats en niet namens een werkgroep.

Wat mij vooral opvalt, is dat de meest logische vervolgvraag over het budget totaal ontbreekt.

Nl. En Wat Kost Het Fietspad Als Het Door Het Park Loopt.

Ons is verteld, dat beide trajecten ongeveer evenveel kosten. Daarover staat niets in de krant.

Want u denkt toch niet dat een fietspad door het park gratis is. Alle mooie grote bomen die, inclusief de wortels en stronken gekapt en verwijderd moeten worden, zodat men de grond goed kan egaliseren, omdat anders het fietspad gaat verzakken. Het asfalt. Verlichting die van de vroege herfst tot het late voorjaar in de avonduren en de nacht brand. Tegen de huidige energietarieven zal dat een behoorlijke, jaarlijks terugkerende kostenpost zijn.

Er moeten oversteekplaatsen gemaakt worden bij alle ingangen van het park, voor de voetgangers die het park intensief gebruiken. Want je moet als wandelaar Natuurlijk Verkeers Veilig kunnen oversteken, om gebruik te kunnen blijven maken van het park. En wat te denken van de elektrische scooters, die geparkeerd gaan worden op het fietspad.

Dan heb je 300 meter snelfietspad voor bijna 3 miljoen, en kom je aan de Bosschebaan, waar het fietspad een en al hobbel is door de boomwortels die omhoog komen. Gaan we die bomen ook allemaal kappen ?

Ik ben het volledig eens met de gemeente dat fietsers de kortste en gemakkelijkste weg nemen van punt A naar B.

Volgens mij is dat:

 1. voor mensen die vanuit de Zilverackers naar bv. ASML , het Ziekenhuis of de High Tech Campus gaan, de route over het nu al bestaande fietspad door hun wijk, langs het Sondervickcollege en via de Pegbroekenlaan naar de Kempenbaan. Niet via Zonderwijk.
 2. Voor de mensen die naar Eindhoven centrum en/of Airport of Forums moeten om te werken, is de Oersebaan en/of Heerbaan de meest rechtstreekse route. Je rijdt naar het hart van Eindhoven. Langs de al bestaande wegen en fietspaden. Zonder extra kosten. Niet via Zonderwijk.

We hebben meerdere malen gevraagd om verkeerstellingen. Want Meten is Weten. Nu gaat men uit van aannames en verwachtingen van aantallen fietsers, die volgens mij zwaar overdreven zijn. Maar het kan nog.

Om een goed en dubbel fietspad aan te leggen voor fietsers, scooters, en ook veilig voor wandelaars is het park gewoon te smal. Je hebt dan alleen nog een groenstrook.

Waarom een kapitaal uitgeven, en een straat of park aanpassen als het helemaal niet nodig is.

En waarom is de Sitterlaan niet veilig voor fietsers?

Waarom is er dan de afgelopen 50 jaar geen enkel gemeenteraadslid, of voormalige Wethouder opgestaan, die aktie ondernomen heeft tegen die volgens hen onveilige situatie. Ik heb daar zelf gefietst, en heb er ook onze kinderen naar school laten fietsen, met als enige veiligheid de waarschuwing, dat ze op de terugweg goed moesten uitkijken. Want verkeer van rechts heeft voorrang. Ben ik dan onverantwoord bezig ben geweest??

Waarom met 3 miljoen niet iets beters gedaan dan tweespalt zaaien. Bv. aan de kant van de Sondervick een bewegingstuin maken voor jong en oud, voor ontspanning van alle gespannen spieren.

Met een bankje hier en daar, en waar ook alle mensen van Zilverackers heel welkom zijn. Kunnen ze alvast een begin maken met de inburgering in ons dorp. En dan kunnen we praten  over ons huidige gemeentebestuur, dat het niet alleen belangrijk vind om de mening te vragen van de inwoners van een wijk, maar ook handelt naar die mening.

A.Scheepens ,al 50 jaar bewoner van Zonderwijk.

Lees verder

XHAP CONCERT ZONDAG 4 DECEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 4 DECEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 4 DECEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP concert:  MAAS speelt zondag 4 december 2022 in
’t Tweespan in Veldhoven.

 

Het laatste XHAP concert wordt verzorgd door de band MAAS.

5 Topmuzikanten nemen je mee op een imponerende reis waarin klassiek en pop samensmelten.

Harmonieus, met meeslepende arrangementen en prachtige meerstemmige zang. 

Een tijdloze ontmoeting tussen grote klassieke meesters en iconen uit de popmuziek.  

Beleef hoe het werk van componisten als Bach, Rossini en Beethoven prachtig samengaat met muziek van o.a. The Beatles, Stromae en Prince. 

Reis mee door een muzikale wereld die al je emoties prikkelt. 

MAAS verbindt, verleidt en verrast… 

 

Dit laatste XHAP concert vindt plaats op zondagmiddag 4 december. Kijk op onze website voor het jaarprogramma.

 

XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi professionele” bands en muzikanten van hoog niveau die vooral eigen werk spelen. 

 

Kaarten zijn gratis te reserveren via onze website: xhap.nl/reserveer 

Kosten kaartjes aan de kassa zijn €2,00.

Datum: Zondag 4 december  van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)

Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 


Contact en meer informatie:
xhap.nl

Tjeu Horsch

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

XHAP CONCERT ZONDAG 6 NOVEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 6 NOVEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 6 NOVEMBER IN 'T TWEESPAN

STANZA speelt try-out van GRENS bij XHAP in ’t Tweespan op zondag 6 november.

 

Vanaf december 2022 gaat STANZA het land in met een nieuw programma met geheel eigen werk. De aanleiding was het soloalbum GRENS dat bandlid Jos van Oorschot tijdens de corona pandemie schreef en opnam. (beluister hier)

 

Inmiddels zijn de 13 Nederlandstalige nummers van GRENS aangevuld met liederen die Jos samen met bandlid Erik van Dijck schreef. In de teksten hoor je de verbondenheid met de aarde, over hoe het schip te keren voordat het de wal raakt. Maar ook zijn er liederen die gaan ook over de liefde en de medemenselijkheid, waarin zelfspot niet ontbreekt.

 

Met deze try-out bereiden de mannen van STANZA zich voor op de kleinere theaters. Reacties van het publiek zijn belangrijk om de vorm en de inhoud van het programma te verbeteren. 

 

De muziek van STANZA is een mix van folk, pop en americana. De nummers worden in dit nieuwe liedprogramma afgewisseld met een column en enkele gedichten.

 

Bezetting:

Erik van Dijck: zang, toetsen, mondharmonica en gitaar

Jos van Oorschot: zang en gitaar

Ruud Sempel: bas

Kees de Wit: drums en percussie

 

Meer informatie kunt u vinden op de facebookpagina van STANZA: 

 

De XHAP concerten vinden plaats op iedere eerste zondagmiddag van de maand. Kijk op onze website voor het actuele jaarprogramma.

 

XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi professionele” bands en muzikanten die vooral eigen werk spelen. 

 

Graag vooraf reserveren via de website van XHAP: xhap.nl/reserveer 

Datum: Zondag 6 november 2022 van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)

Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 

Contact en meer informatie:  xhap.nl, Tjeu Horsch, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

NIEUWE FIETSROUTE DOOR DE SITTERLAAN

NIEUWE FIETSROUTE DOOR DE SITTERLAAN

NIEUWE FIETSROUTE DOOR DE SITTERLAAN

 

 

Op 26 september werden wij als klankbordgroep verrast door onderstaand artikel in het Eindhovens Dagblad:

 

Nieuwe fietsroute in Veldhoven-West niet via Vogelzangpark, maar De Sitterlaan

VELDHOVEN - De nieuwe fietsverbinding tussen nieuwbouwwijk Zilverackers en het Citycentrum in Veldhoven loopt straks niet door het Vogelzangpark, maar via de De Sitterlaan.

Ad de Koning  Bron: ED

Dat hebben burgemeester en wethouders na uitvoerig onderzoek besloten. Een fietspad door het wandelpark was lange tijd een van de opties voor de nieuwe fietsroute. Maar de voorkeur gaat nu definitief uit naar een fietsverbinding via de De Sitterlaan, een straat die parallel aan het park tussen de Sondervick en Sterrenlaan loopt.

  

Varianten onderzocht

De gemeente liet een extern bureau eerder vier mogelijke varianten onderzoeken, waarvan er twee in de ogen van de gemeente al snel afvielen. De varianten via de De Sitterlaan en het Vogelzangpark bleven over. De klankbordgroep die ook bij de planvorming betrokken is, droeg later nog een variant aan die de Oortlaan loopt. Die bleek volgens de gemeente bij nader inzien ‘niet realistisch’ omdat fietsers daardoor te ver zouden moeten omfietsen.

In de klankbordgroep zaten vertegenwoordigers van wijkplatform ’t Look, Stichting Ons Zonderwijk, Veldhoven Samen Verkeersveilig, de Fietsersbond en de politie. Omdat er vanwege corona eerder geen inloopbijeenkomst kon worden gehouden, werd een online enquête opgezet om te peilen welke variant de voorkeur heeft.

 

Ruime meerderheid

Uit die enquête, die door 999 mensen is ingevuld, kwam naar voren dat een ruime meerderheid de route via de De Sitterlaan als beste optie zag. De huidige coalitiepartijen spraken dit voorjaar overigens ook al in hun ‘regeerakkoord’ af dat deze variant de voorkeur heeft.

Om de nieuwe verbinding aan te kunnen leggen moeten in elk geval de De Sitterlaan en Saturnus opnieuw worden ingericht. Daarnaast moet er op de Sondervick tussen Saturnus en Antwerpsebaan een fietsaansluiting worden gemaakt op de beoogde rotonde bij de Sondervick/Antwerpsebaan. Hoe die herinrichting er precies uit gaat zien, moet nog nader worden uitgewerkt. Daarbij worden volgens de gemeente ook buurtbewoners betrokken. De herinrichting gaat zo’n 2,7 miljoen euro kosten.

Lees verder

XHAP CONCERT ZONDAG 2 OKTOBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 2 OKTOBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 2 OKTOBER IN 'T TWEESPAN

Skoulaman speelt zondag 2 oktober bij XHAP in ’t Tweespan.

 

Skoulaman maakt elektronische muziek. Het begon allemaal aan het einde van de zeventiger jaren geïnspireerd door de muziek van Vangelis, Tomita, Kraftwerk, Mike Oldfield  en zo meer.  Nu 40 jaar later maakt Skoulaman zijn eigen synthesizer muziek en probeert andere mensen te fascineren en inspireren met dit ongelofelijke instrument.  Op zijn website kun je veel meer lezen over zijn studio, apparatuur en muziek.

Hoe omschrijf je de muziek van Skoulaman

Zelf noemt hij het “old skool” elektronische muziek, sommigen zeggen Tangerine Dream andere vergelijken het met Vangelis of Robert Schröeder. Luister gewoon naar zijn Youtube kanaal of zijn bandcamp account voor een impressie.

 

Bezetting:

Skoulaman (Hans):  Synthesizers

Rik: elektrische gitaar

Meer informatie over Skoulaman op de website: https://www.skoulaman.nl/

De XHAP concerten vinden plaats op iedere eerste zondagmiddag van de maand. Kijk op onze website voor het actuele jaarprogramma.

 

XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi professionele” bands en muzikanten die vooral eigen werk spelen. 

 

Graag vooraf reserveren via de website van XHAP: xhap.nl/reserveer 

Datum: Zondag 2 oktober 2022 van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)

Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 

Contact en meer informatie:
xhap.nl

Tjeu Horsch

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

WINNENDE ONTWERP SOCIAL SOFA

WINNENDE ONTWERP SOCIAL SOFA

WINNENDE ONTWERP SOCIAL SOFA

Zondag 11 september werd tijdens de vlooienmarkt het winnende ontwerp van e social sofa die de Stichting Ons Zonderwijk aan 't Tweespan aanbied bekendgemaakt.

De Stichting Ons Zonderwijk heeft in juni een prijsvraag uitgeschreven waar alle inwoners van Zonderwijk aan mee konden doen.

Uiteindelijk hebben we 3 ontwerpen ontvangen.

Manou Braun, Annemarie Soetens en Greet Wiedlewsky waren de inzenders.

De jury bestaande uit het bestuur van Stichting Ons Zonderwijk, Marlies Tops en Yvonne Gerrist  hadden de moeilijke taak om het winnende ontwerp te kiezen. Alle drie de ontwerpen waren prachtig gemaakt, er was veel van onze wijk in verwerkt en ze waren mooi van kleur. Uiteindelijk is gekozen voor het ontwerp van Greet Wiedlewsky.

Het ontwerp is aangeboden aan de voorzitter van 't Tweespan, Fred de Ruijter en het staat ter inzage in de hal van Gemeenschapshuis 't Tweespan. Volgende zomer zal het gemaakt worden.

Wilt u hierbij helpen, graag. Het gaat om de maanden juni, juli en augustus 2023. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef ook aan of u overdag of 's avonds beschikbaar bent, dan maken we tzt een rooster.

Marlies Tops die ook de mozaiekgroep begeleidt in 't Tweespan, zal ons helpen.

 

 

Lees verder

VLOOIENMARKT 'T TWEESPAN

VLOOIENMARKT 'T TWEESPAN

VLOOIENMARKT 'T TWEESPAN

Zondag 11 september vond er op het parkeerterrein bij 't Tweespan een vlooien- en brocantemarkt plaats.

Deze was georganiseerd door Stichting Ons Zonderwijk. Om 10 uur werd begonnen met het opzetten van de kramen en de markt kon om 11 uur van start. Er stonden verschillende kramen, sommige mensen hadden hun zolder opgeruimd, anderen verkochten spulletjes voor een goed doel, weer anderen brachten hun club onder de aandacht en ook waren er kinderen die hun speelgoed aan de man probeerden te brengen. Kortom, voor elk wat wils.

Het zonnetje scheen en de kramen stonden te shinen met hun gekleurde zeilen. Veel mensen wisten de markt te vinden en ook het terras van 't Tweespan. 

Binnen waren mensen van de Stichting Jeugdbelangen die het programma voor komend jaar presenteerden. Kinderen konden spelletjes doen of knutselen in de Hobbyclub.

We hopen iedereen volgend jaar het tweede weekend van september weer te mogen zien voor de volgende vlooienmarkt.

Alle vrijwilliggers bedankt voor jullie inzet!

 

Lees verder

RABO CLUBSUPPORT STEM OP 'T TWEESPAN

RABO CLUBSUPPORT STEM OP 'T TWEESPAN

RABO CLUBSUPPORT STEM OP 'T TWEESPAN

Ook wij doen mee met Rabo Clubsupport!

 

Vanaf maandag 5 september kunt u uw stem uitbrengen op:

 

Ontmoetingscentrum ’t Tweespan

 

Ga dus naar de Rabo-app of naar https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

En stem op ons!

Lees verder

BROCANTE- EN ROMMELMARKT 'T TWEESPAN

BROCANTE- EN ROMMELMARKT 'T TWEESPAN

BROCANTE- EN ROMMELMARKT 'T TWEESPAN

Zondag 11 september organiseert Stichting Ons Zonderwijk een brocante- en rommelmarkt op bij gemeenschapshuis ’T Tweespan aan de Mira.

De markt start om 11.00 uur en om 16.00 uur stoppen we. 

Kinderen mogen gratis hun spulletjes verkopen op een grondkleed.

Ook wordt het winnende ontwerp voor de Social Sofa gepresenteerd.

Tevens kunnen de kinderen kennis maken met onze clubs: Hobbyclub de Planeten en JOC Veldhoven

Bij de hobbyclub kunnen de kinderen naar hartenlust knutselen en bij het JOC is er muziek, zijn er spelletjes en kunnen de kinderen lekker chillen met hun vrienden.

Alle bovenstaande activiteiten zijn voor kinderen t/m 12 jaar en ouders zijn ook van harte welkom!

De entree voor deze activiteiten zijn gratis en u kunt ons vinden in:

                    ONTMOETINGSCENTRUM 'T TWEESPAN

                      MIRA 2 VELDHOVEN-ZONDERWIJK

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info over onze clubs vindt u op

www.jocveldhoven.jouwweb.nl

www.hobbyclub-de-planeten.jouwweb.nl

Lees verder

XHAP CONCERT ZONDAG 4 SEPTEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 4 SEPTEMBER IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 4 SEPTEMBER IN 'T TWEESPAN

 

XHAP concert: At The Busstop speelt zondag 4 september in ’t
Tweespan in Veldhoven.

Het komende XHAP concert wordt verzorgd door de band At The Busstop.
At The Busstop is een band met bandleden afkomstig
uit Veldhoven, Eindhoven en Geldrop en speelt bekende
en minder bekende nummers uit de jaren 60-70-80-90.
Het geluid van At The Busstop is authentiek en eerlijk,
stevig aangezet en melodieus. Het betere gitaarwerk en
de veelal meerstemmige zang treedt veel op de
voorgrond, met een scheurende saxofoon en
ondersteund door een swingende ritmesectie. Het
plezier in muziek en het enthousiasme van de
muzikanten is aanstekelijk voor het publiek.

At The Busstop bestaat uit:
● Eugene Jonkergouw - zang en sologitaar en mondharmonica
● Ronald Vermijs - zang en gitaar
● Aldo Reket - saxofoon en dwarsfluit
● Martin Hofman - basgitaar en zang
● Johan Dortmans - drums.
De XHAP concerten vinden plaats op iedere eerste zondagmiddag van de maand.
Kijk op onze website voor het jaarprogramma.
XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi
professionele” bands en muzikanten van hoog niveau die voornamelijk eigen werk
spelen.
Kaarten zijn te reserveren via de website van XHAP: www.xhap.nl/reserveer
Datum: Zondag 4 september van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)
Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 

Lees verder

FOTOSPEURTOCHT DOOR ZONDERWIJK

FOTOSPEURTOCHT DOOR ZONDERWIJK

FOTOSPEURTOCHT DOOR ZONDERWIJK

 

Zondag 7 augustus vond in "t Tweespan de introductie plaats van 3 wandeltochten door Zonderwijk door Stichting Ons Zonderwijk.

De tocht die deze dag werd gelopen was 5 km lang.

Onderweg moesten foto's herkend worden om zo de puzzel op te lossen

Het weer werkte mee en alle deelnemers waren enthousiast!

Onderweg werd men getrakteerd op een kopje koffie of thee met iets erbij en voor de kinderen was er ranja.

En na afloop een ijsje!

Met dank aan  AH Mira voor het sponsoren hiervan.

 

Als de puzzel goed opgelost werd, was er voor de kinderen een heuse schatkist waar iedereen een kadootje uit mocht pakken.

Vanaf 11 september liggen er in 'T Tweespan speurtochten door Zonderwijk in 3 afstanden:

3,5 km langs de speeltuintjes door de wijk met waarbij de kinderen onderweg de code voor het slot van de schatkist kunnen bij elkaar kunnen puzzelen en na afloop hier een kadootje uit mogen zoeken.

5 km, door de wijk en een stukje door Veldhoven Dorp waarbij foto's herkend moeten worden.

7 km door Zonderwijk, Veldhoven Dorp en 't Look ook met foto's.

U kunt ze bij de bar aanvragen.

Dank aan Sjak en Debbie van Ekert voor het maken van deze fotowandeltochten!

Lees verder

ROMMELMARKT ZONDAG 11 SEPTEMBER 'T TWEESPAN

ROMMELMARKT ZONDAG 11 SEPTEMBER 'T TWEESPAN

ROMMELMARKT ZONDAG 11 SEPTEMBER 'T TWEESPAN

Zondag 11 september organiseert de Stichting Ons Zonderwijk een brocante- en rommelmarkt op bij gemeenschapshuis ’T Tweespan aan de Mira.

Een kraam kost €10,00. Ook mensen die hun club willen promoten of nieuwe leden zoeken zijn welkom. Informatiestands en goede doelen zullen hun geld tijdens of meteen na de markt terug ontvangen.

De markt start om 11.00 uur en om 16.00 uur stoppen we. Deelnemers kunnen vanaf 10.00 uur hun kraam inrichten.

Wilt u een kraam huren, mail dan voor 15 augustus naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Geef aan wat voor spulletjes u gaat verkopen en vermeld ook uw telefoonnr.

Kinderen mogen op een kleed hun spulletjes verkopen. Dat is gratis.

Lees verder

WANDELSPEURTOCHT DOOR ZONDERWIJK

WANDELSPEURTOCHT DOOR ZONDERWIJK

WANDELSPEURTOCHT DOOR ZONDERWIJK

 

Stichting Ons Zonderwijk organiseert op zondag 7 augustus een fotospeurtocht van ong. 5 km door Zonderwijk.

Start 14:00 uur bij ’t Tweespan, Mira 2 Veldhoven.

Onderweg is er koffie/thee en voor de kinderen ranja.

Aan het eind van de route is er een traktatie.

 

 

 

Lees verder

OPEN DAG 40 JARIG BESTAAN 'T TWEESPAN

OPEN DAG 40 JARIG BESTAAN 'T TWEESPAN

OPEN DAG 40 JARIG BESTAAN 'T TWEESPAN

 

Gezellig samenzijn en open dag naar aanleiding van 40 jarig bestaan Ontmoetingscentrum ’t Tweespan

 

Dit jaar bestaat Ontmoetingscentrum ’t Tweespan 40 jaar.

Aangezien we dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, is iedereen die zich betrokken voelt, of in het verleden betrokken is geweest bij ’t Tweespan,  van harte welkom op zaterdag 2 juli 2022 van 14.00-17.00u voor een gezellig samenzijn en om onder het genot van een hapje en  drankje herinneringen op te halen.

Tevens is er die middag een open dag voor alle clubs die gebruikmaken van ’t Tweespan om zichzelf aan het publiek te presenteren door middel van informatieverstrekking.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Stichting Zonderwijk Belangen

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees verder

KLACHTENBUS GEMEENTE VELDHOVEN

KLACHTENBUS GEMEENTE VELDHOVEN

KLACHTENBUS GEMEENTE VELDHOVEN

Tijdens de bijeenkomst over veiligheid op 17 mei in 't Tweespan is door Bea v.d. Boogaart van de Stichting Ons Zonderwijk de Klachtenbus geïntroduceerd.

Als u een klacht heeft over de openbare ruimte, zoals een losliggende tegel, straatlantaarn die het niet doet etc. kunt u dat melden via https://www.veldhoven.nl/melden#melding-openbare-ruimte

Bent u hier niet toe in staat dan kunt u de klacht ook indienen via het klachtenformulier dat u bij de klachtenbus kunt vinden.

U vult dit zo duidelijk en volledig mogelijk in.

Als u een terugkoppeling over de melding wilt, moet u ook uw adres en/of telefoonnummer invullen zodat we u een terugkoppeling kunnen geven. Dan stopt u het formulier in de klachtenbus. Deze wordt een keer per week geleegd en de klachten worden digitaal aan de gemeente gemeld. Een eventuele terugkoppeling komt als wij antwoord hebben gehad van de gemeente Veldhoven.

U kunt de klachtenbus vinden in de hal van gemeenschapshuis 't Tweespan aan de Mira.

De bus is gemaakt door kinderen van de Hobbyclub de Planeten die elke week in de hobbyruimte komen knutselen.

 

 

Lees verder

THEMAMIDDAG VEILIGHEID

THEMAMIDDAG VEILIGHEID

THEMAMIDDAG VEILIGHEID

Dinsdagmiddag 17 mei vond in het 't Tweespan een themamiddag plaats over veiligheid.

Ellen Stevens van SWOVE praatte ons bij over ondersteuning die SWOVE kan bieden aan bv mantelzorgers. Ook als er aanpassingen in huis nodig zijn kan SWOVE daar in adviseren en/of doorverwijzen.

Verder praatte ze ons bij over allerlei soorten van oplichting die momenteel veel voorkomen. Babbeltrucs, meteropnemers die onaangekondigd voor de deur staan, collectanten voor een zogenaamd goed doel, telefoontjes van bankmedewerkers etc.

Bea v.d. Boogaart van St. Ons Zonderwijk introduceerde de klachtenbus die vanaf nu in 't Tweespan staat. Zie voor meer uitleg het artikel hierover.

Na de pauze was de beurt aan onze wijkagent Erwin Hofs die iets vertelde over zaken die hij meemaakte, zoals loslopende honden, overlast door te hard rijdende auto's of motoren, maar ook over overlast door verwarde personen en hoe je zelf bij overlast mensen kunt aanspreken. Ook legde bij uit hoe je hem kunt benaderen en wanneer je 0900-8844 en wanneer je 112 moet bellen. 

Tot slot vertelde een BOA over wat hun taken zijn in de wijk. Surveilleren, mensen aanspreken als de hond los loopt, bij fietsen op plaatsen waar dit niet mag etc.

Lees verder

MUZIEK IN 'T TWEESPAN

MUZIEK IN 'T TWEESPAN

MUZIEK IN 'T TWEESPAN

Petri’A speelt maandag 6 juni (2e pinksterdag) bij XHAP in ’t Tweespan.

 

Petri’A speelt een diversiteit aan muziek. Uiteenlopend van licht klassiek tot moderne luistermuziek en van lichte popmuziek tot muziek uit films en musicals. Kom genieten van deze mondharmonica muziek!

 

De nummers van Petri’A zijn gecomponeerd en gearrangeerd door de oprichter van de groep: Egbert van der Tuuk. Deze muziek kan worden omschreven als volksmuziek, muziek uit de oude wereld. De oorsprong van de muziek is divers: keltisch, slavisch, arabisch, hongaars, grieks. Het is als het ware een stukje cultuurgeschiedenis gegoten in muzikale vorm.


Bezetting:

Jessica van der Tuuk: Mondharmonica, basmondharmonica, begeleidingsinstrument
Roos Verhoeven: Mondharmonica en basmondharmonica
Tiny Scheepers-van der Heijden: Gitaar
Yvonne van de Sande-van der Tuuk: Mondharmonica

Meer informatie over Petri’A op de website: https://petria.jouwweb.nl/

De XHAP concerten vinden normaal plaats op iedere eerste zondagmiddag van de maand, echter in verband met pinksteren is het deze keer op maandag middag.
Kijk op onze website voor het actuele jaarprogramma.

 

XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi professionele” bands en muzikanten die vooral eigen werk spelen. 

 

Kaarten zijn te reserveren via de website van XHAP: xhap.nl/reserveer 

Datum: Maandag 6 juni 2022 van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)

Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 

Lees verder

THEMAMIDDAG VEILIGHEID DINSDAG 17 MEI

THEMAMIDDAG VEILIGHEID DINSDAG 17 MEI

 THEMAMIDDAG VEILIGHEID DINSDAG 17 MEI

Themamiddag Veiligheid

 

 

Op dinsdag 17 mei organiseert  Stichting Ons Zonderwijk in wijkgebouw ’t Tweespan aan de Mira een middag met als thema ‘Veiligheid’.

Ellen Stevens van Swove, Henk van Hugten en wijkagent Erwin Hofs komen iets vertellen over bankfraude, internetoplichting, Whatsapp fraude, buurtpreventie, 112 etc.

Ook wordt de klaagbus geïntroduceerd.

De middag begint om 14:00 uur en zal tot ongeveer 15:30 uur duren.

Aanmelden is niet nodig.

Lees verder

LINTJE VOOR YVONNE GERRIST-WILLEMSEN

LINTJE VOOR YVONNE GERRIST-WILLEMSEN

LINTJE VOOR YVONNE GERRIST-WILLEMSEN

Eén van de drijvende krachten achter de Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk, dat kun je Lid in de Orde van Oranje-Nassau Yvonne Gerrist-Willemsen (44) met een gerust hart noemen. Ze begon bij die club als vrijwilliger op een moment dat veel vrijwilligers gestopt waren. Mede dankzij haar is de club nieuw leven ingeblazen. Yvonne Gerrist is ook al 20 jaar actief binnen de Jeugd Ontspanningsclub, bedoeld voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Jeugdland, Stichting Vakantiewerk Veldhoven en barhulp in ‘t Tweespan. 

Van harte gefeliciteerd, Yvonne!

Lees verder

XHAP CONCERT ZONDAG 1 MEI IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 1 MEI IN 'T TWEESPAN

XHAP CONCERT ZONDAG 1 MEI IN 'T TWEESPAN

Red River Landing speelt zondag 1 mei bij XHAP in ’t Tweespan.

 

Red River Landing 

deze band speelt sinds 2019 eigen werk in het genre Southern Rock, met Blues, Funk en Country invloeden. Ze zijn ontstaan uit M&G, drie van de leden speelden daar al jaren Americana en  Bluesrock.
 

Southern Rock is een muziekstijl die ontstaan is in het zuidelijke deel van de Verenigde Staten in de jaren 60-70 van de 20e eeuw. Het is muziek met een verhaal.

Reken op een middag met een stevige beat, meeslepende gitaarsolo's en mooie serieuze nummers. Kortom Red River Landing heeft veel in huis!

 

Bezetting:

Thomas Derksen, drums

Marc Meijer, basgitaar

Gerrit de Groot, (slide)gitaar en zang

Margo de Groot, keyboards

Zie voor meer informatie over Red River Landing ga naar Facebook.

De XHAP concerten vinden plaats op iedere eerste zondagmiddag van de maand. Kijk op onze website voor het jaarprogramma.

 

XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi professionele” bands en muzikanten van hoog niveau die vooral eigen werk spelen. 

 

 

Kaarten zijn te reserveren via de website van XHAP: xhap.nl/reserveer 

Datum: Zondag 1 mei 2022 van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)

Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 

Lees verder

VOGELBEURS IN 'T TWEESPAN

VOGELBEURS IN 'T TWEESPAN

VOGELBEURS IN 'T TWEESPAN
 
Beste vogelliefhebbers en leden van vogelvereniging Veldhoven.
 
 
Op zondag 24 April 2022 van 09.00 tot 11.30 uur organiseert v.v. Veldhoven weer haar maandelijkse vogelbeurs in het Wijkcentrum ’t Tweespan.
Adres: Mira 2, 5505 AT Veldhoven.   
Entree € 1.00, kinderen tot 12 jaar gratis.
Er zijn div. vogelsoorten aanwezig en tevens is er een stand met vogelvoeders en vogelbenodigdheden. 
Heeft u nog iets nodig op vogelgebied kom dan eens naar deze beurs.
Ook voor een praatje, kopje koffie of iets anders bent u van harte welkom.
Tot zondag.
 

Lees verder

PAASMIDDAG JEUGDBELANGEN ZONDERWIJK

PAASMIDDAG JEUGDBELANGEN ZONDERWIJK

PAASMIDDAG JEUGDBELANGEN ZONDERWIJK

Ook dit jaar organiseren wij weer een gezellige paasmiddag:

Wanneer :          Zaterdag 16 april

Hoe laat:             van 13.30 - 16.30 uur

Voor wie:             Kinderen t/m 13 jaar

Waar:                    Ontmoetingscentrum 't Tweespan, Mira 2 in Veldhoven-Zonderwijk

Kosten:                Gratis

Wat gaan we doen:  Spelletjes, knutselen, en misschien komt de paashaas op bezoek!

U dient uw kind(eren) wel van te voren aan te melden.

Stuur een mailtje voor maandag 11 april  met daarin vermeld:

de naam van uw kind(eren)

Leeftijd

Tel.nr

Naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees verder

ACTIVITEITEN IN GEMEENSCHAPSHUIS 'T TWEESPAN

ACTIVITEITEN IN GEMEENSCHAPSHUIS 'T TWEESPAN

ACTIVITEITEN IN GEMEENSCHAPSHUIS 'T TWEESPAN

Op deze pagina vindt u al de wekelijkse clubactiviteiten. Is er iets voor u bij? Kom dan gerust eens langs om een kijkje te nemen.

Voor specifieke informatie, contributie etc. dient u contact op te nemen met de club zelf of loop even binnen.

Dag:                                     Club:                                                   Aanvang:

Maandagmorgen             Therapeutische Gym                          10.45  -  12.00 uur

Maandagmiddag              Computerclub                                   13.30  - 16.00  uur Senioren Vereniging PVGE Veldhoven

Maandagmiddag              Handwerken                                     13.30  - 16.00  uur

Dinsdagmorgen               Schildersclub                                     09.00  - 12.00 uur*

Dinsdagmiddag                Biljarten                                           13.00  - 16.30 uur

Dinsdagavond                  Eetpunt /Lunet

Dinsdagavond                  Creatief in Zonderwijk                        19.00 - 22.00 uur

Dinsdagavond                  Line Dance                                        19.30 -  22.30 uur

Woensdagmorgen             Computerclub                                    09.00 - 12.00 uur  Senioren Vereniging PVGE Veldhoven

Woensdagmorgen             Handwerken                                       09.00 - 12.00 uur  

Woensdagmorgen             Therapeutische Gym                            09.00 - 12.00 uur 

Woensdagmiddag              Handwerken                                      13.30 - 16.00 uur

Woensdagmiddag              Bloemschikken                                   13.30 - 16.00 uur* Senioren Vereniging PVGE Veldhoven

Woensdagavond                Hobbyclub/jeugd                                18.30  -  20.00 uur*

Woensdagavond                Line Dance                                        19.00  -  22.00 uur

Woensdagavond                Biljarten                                            19.30  -  22.30 uur

Donderdagmorgen            Volksdansen                                       10.00  -  12.00 uur

Donderdagmiddag             Kienen                                              13.30  - 16.30 uur

Donderdagmiddag             Biljarten                                            13.00  - 16.30 uur

Donderdagavond               Eetpunt /Lunet

Donderdagavond               Hobbyclub/jeugd                               18.30  - 20.00 uur

Donderdagavond               Kaarten maken                                  19.30 - 22.00 uur*

Donderdagavond               Fotogroep                                         19.30 - 22.00 uur

Donderdagavond               Biljarten                                           19.30 - 22.30 uur

Vrijdagmiddag                   St. Noor/vrijdagmiddaggebed             12.30 - 14.00 uur

Vrijdagavond                     Chillclub/jeugd                                 19.00 - 21.30 uur

Vrijdagavond                     Biljarten                                           19.30 - 23.30 uur

Zondagmiddag                  Dansen voor 50+                              13.30 - 16.30 uur*

De jeugdclubs vallen onder de paraplu van Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk

* Schildersclub is actief om de 14 dagen op dinsdagmorgen

* Bloemschikken is elke laatste woensdagmiddag van de maand actief.

* De kaartenmaakclub is actief om de 14 dagen op donderdagavond

 * Fotogroep is actief om de 14 dagen op donderdagavond

* Dansen voor 50+ is actief  om de 14 dagen op Zondagmiddag.

 

Meer informatie over 't Tweespan kunt u vinden op https://www.ontmoetingscentrumhettweespan.nl/

 

 

 

 

                              

Lees verder

MUZIEK IN 'T TWEESPAN

MUZIEK IN 'T TWEESPAN

MUZIEK IN 'T TWEESPAN

Madelyn Dee speelt zondag 3 april bij XHAP in ’t Tweespan.

 

Madelyn Dee is blues, is rock, is jazz en heel veel energie.

De vier bandleden gaan los op de song ideeën van zangeres Daphne Reijnoudt en werken haar zieleroerselen over het leven van alledag, liefde en dood, leed en geluk uit tot een vet groovende sound. Daarbovenuit Daphnes stem, die onweerstaanbaar onder je huid kruipt.

 Madelyn Dee is Daphne Reijnoudt (zang, piano, toetsen), Tijn Beckers (gitaar), Han Verbakel (bas, backing vocals) en Marc Bay (drums).

 Zie voor meer informatie over Madelyn Dee: Op Facebook

De XHAP concerten vinden plaats op iedere eerste zondagmiddag van de maand. Kijk op onze website voor het jaarprogramma.

XHAP heeft als doelstelling het bevorderen van en een podium bieden aan “semi professionele” bands en muzikanten van hoog niveau die vooral eigen werk spelen. 

 Kaarten zijn te reserveren via de website van XHAP: www.xhap.nl/reserveer 

Datum: Zondag 3 april van 14:30 tot 16:30 (deuren open om 14:00u)

Locatie: ’t Tweespan, Mira 2, 5505 AT Veldhoven.

 


Contact en meer informatie:
www.xhap.nl

Tjeu Horsch

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Lees verder

STEUNPUNT MANTELZORG VELDHOVEN

STEUNPUNT MANTELZORG VELDHOVEN

STEUNPUNT MANTELZORG VELDHOVEN

Steunpunt Mantelzorg Veldhoven, wat doen zij? Wat kan je daar halen?

De laatste tijd krijgen de medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven, Hannie Bergmans en Anke van Hest, steeds vaker de vraag “Wat kan het Steunpunt Mantelzorg eigenlijk voor me doen?”. Wanneer mantelzorgers eenmaal een keertje geweest zijn, horen zij “Als ik het geweten had, was ik eerder gekomen!”. Dus een goed moment om eens uitgebreider hierop in te gaan.

 

Het Steunpunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers uit Veldhoven en mantelzorgers die voor iemand in Veldhoven zorgen. Op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur kun je binnenlopen. Onder het genot van een kop koffie of thee start het gesprek met de mantelzorgconsulent. Juist als je helemaal overloopt is het goed om je verhaal eens te delen. We helpen om de balans te vinden en te behouden.

De mantelzorgconsulenten kunnen goed luisteren en delen graag hun ervaringen met je. Ze hebben tips en trucs, zodat je de mantelzorgtaken lichter ervaart. Na een eerste gesprek kunnen er nog een aantal gespreken volgen, net waar je behoefte aan hebt. De mantelzorger bepaalt dit zelf. Je kan ook een afspraak maken of afspreken buiten deze tijden.

Het Steunpunt organiseert ook groepsactiviteiten. Tijdens deze activiteiten is ruimte voor informele contacten en spontane ontmoetingen. Juist wanneer jouw leven door je mantelzorgtaken beheerst wordt, is het fijn om te delen met mensen die weten wat het is. Gewoon even je verhaal delen lucht echt op. Bij sommige activiteiten kan degene voor wie men zorgt meekomen. Zodat je samen er even uit bent.

Alle werkzaamheden van het Steunpunt zijn erop gericht om je zorgen op tijd ‘van je af te praten’, te ontspannen en de accu weer op te laden. Kortom er is veel mogelijk. Op de agenda van onze site, zie je welke groepsactiviteiten we organiseren.

 

Wie en waarvoor kan je terecht bij het Steunpunt?

Mantelzorgers denken vaak dat het Steunpunt er alleen is voor als je voor iemand zorgt met dementie of als je ouder bent. Maar dat is helemaal niet het geval. De jongste mantelzorger is 4 jaar en de oudste is 96 jaar. Met de jongste mantelzorgers gaan we b.v. bowlen en de ouderen ontmoeten we tijdens een inloop of een themaochtend. We zien, spreken en ontmoeten mantelzorgers die zorgen voor o.a. een partner met Parkinson, een tante met dementie, een kind met een geestelijke beperking of vader met kanker.

De zorg kan de hele week in beslag nemen maar het kan ook dat je wekelijks elke dag telefoneert met je verwarde moeder. Als je daarbij dan ook een drukke baan hebt en 2 jonge kinderen dan is het niet gek als je de balans van je eigen leven soms verliest. Meestal lukt het mantelzorgers zelf heel goed om in balans te blijven. Je verhaal delen met je broer of je vriendin kan genoeg zijn. Soms wil je niet altijd met je vrienden of familie over je problemen praten. Je wilt gewoon een luisterend oor om je verhaal eens te delen. Dat kan juist bij Steunpunt Mantelzorg. Wanneer mantelzorgers eenmaal contact gehad hebben, dan weten ze het Steunpunt daarna gemakkelijker te benaderen.

Het is jammer dat de meeste mantelzorgers lang wachten om eens binnen te lopen, ze denken dat ze het allemaal zelf aankunnen. Meestal is dat ook, maar samen weet je echt meer. En je verhaal delen scheelt echt heel veel. Je bent namelijk niet de enige mantelzorger!

 

Quotes

“Tijdens de inloop Koffieklets bleek al gauw dat ik aanspraak had met een andere vrouw. Een half woord over mijn zorgen was genoeg. Tijdens deze ontmoeting hebben we veel gedeeld, gelachen met af en toe een traan. Ik ging helemaal opgelucht naar huis. Als ik geweten had dat een inloop zo gezellig was, was ik al eerder eens gekomen”.

 

“Ik zat helemaal tot het plafond van mijn mantelzorgtaken toen ik voor de eerste keer aanwezig was bij een activiteit. Het bleek dat het heel fijn was om mijn hart te luchten, erover praten helpt echt”

Sinds november is Steunpunt mantelzorg -onderdeel van SWOVE- verhuisd naar Veldwijzer.

Open op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur of op afspraak.

Sterrenlaan 15, 5503 BG Veldhoven, telefoon 040- 253 42 30, e mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.swove.nl

 

Lees verder

VOGELVERENIGING VELDHOVEN V07

VOGELVERENIGING VELDHOVEN V07

Vogelvereniging Veldhoven V07

Vogelvereniging Veldhoven is opgericht op 18 december 1951 in café Hof van Holland in Meerveldhoven.

Tevens heeft de vereniging zich ook aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.                                                                  Het aantal van 77 personen melden zich aan als lid. De eerste voorzitter van deze nieuwe vereniging was de heer van Vlokhoven.

De contributie werd vast gesteld op 50cent per maand. Het clublokaal  werd zaal Schellekens op de Dorpstraat. Hier is de vereniging gebleven tot medio 2017. Het pand werd verkocht en de vereniging moest een andere bestemming gaan zoeken.

We kwamen terecht bij ,t Tweespan waar we nu nog zitten en daar zijn we als vereniging blij mee. Het is een prima locatie met ook nog eens een ruime parkeergelegenheid. Iedere eerste dinsdag van de maand houden wij daar onze ledenvergadering. Tevens organiseren wij op de 4de zondag van de maand een vogelbeurs. Iedereen mag vogels aanbieden in schone kooien met daarin niet meer als b.v. 3 kanaries.

Men moet zich houden aan de dierenwet. Het is altijd wel gezellig op deze beurzen die afwisselend door veel of minder bezoekers bezocht worden. Ook kunt u er vogelvoeders en of benodigdheden vinden. Op dit moment heeft de vereniging nog 107 leden.                                    Mocht u ook interesse hebben om u bij deze vereniging aan te sluiten kom dan eens naar de ledenvergadering .U kan vrijblijvend aansluiten op de eerste dinsdag van de maand vanaf  20.00 uur in ,t Tweespan.  Regelmatig is er deze avond een lezing of natuurfilm te zien. Of kom eens naar de vogelbeurs maak er een praatje met een van de bestuursleden of aanbieders van vogels.                                                          Drink een kopje koffie of iets anders en u heeft een leuke zondag ochtend. Kijk ook eens op onze website,  www.vogelverenigingveldhoven.nl daar kan u veel informatie vinden. Ook ons clubblad is daar te lezen. Het laatste weekend van oktober houden wij altijd een vogel tentoonstelling  in 't Tweespan. Het is dan gratis entree.                                                                            

Misschien zien wij elkaar in ,t Tweespan graag tot ziens.

Namens Vogelvereniging Veldhoven V07

Ben v.d.Braken

Lees verder

CARNAVAL ST. JEUGDBELANGEN IN 'T TWEESPAN

CARNAVAL ST. JEUGDBELANGEN IN 'T TWEESPAN

CARNAVAL ST.JEUGDBELANGEN IN 'T TWEESPAN

Helaas ook dit jaar geen uitgebreid carnavalsprogramma. We hebben echter samen met onze clubs de handen ineen geslagen en een leuk alternatief gevonden. Onderstaand een overzicht van onze activiteiten:

 De activiteiten zijn voor kinderen t/m 13 jaar

Vrijdag 25 februari

Een gezellige chillavond aanvang:19.30 uur-einde 22.00 uur

De entree is 0,50 per kind.

Kom gerust in carnavals outfit, dat is altijd leuk!

Zaterdag 26 februari

Een foute party met alleen maar foute muziek aanvang: 19.00 uur-einde 22.00 uur

Trek je gekste carnavalspak aan! want voor degene met het gekste pak hebben we een prijsje.

De entree is gratis

Zondag 27 februari

Een gezellige van alles en nog wat middag aanvang: 13.30 uur-einde 17.00 uur

Muziek, spelletjes, en potje bingo en nog veel meer!

Deze middag is gratis

Voor deze middag moet je je wel inschrijven

dat kan door het sturen van een mailtje met daarin vermeld: naam, leeftijd, telnr.  en waar u uw kind(eren) voor wilt aanmelden naar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Woensdag 2 maart

Knutselen maar! aanvang 13.00 uur - einde 16.00 uur

Gewoon lekker knutselen met allerlei materialen

Deze middag is gratis maar je moet je wel inschrijven.

Dat kan door het sturen van een mailtje met daarin vermeld: naam, leeftijd ,tel,nr.

en waar u uw kind(eren) voor wilt aanmelden naar

naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Genoeg te doen met carnaval!

Wij zeggen....TOT ZIENS!

Ontmoetingscentrum 't Tweespan

Mira 2 in Veldhoven-Zonderwijk is ons thuishonk

 

Lees verder

LEREN REANIMEREN EN GEBRUIK VAN AED

LEREN REANIMEREN EN GEBRUIK VAN AED

LEREN REANIMEREN EN GEBRUIK VAN AED

Nieuw bij Volksuniversiteit regio Eindhoven: cursus Reanimeren en het gebruiken van een AED.

Ook jij kunt leren reanimeren. Je leert vaardigheden die het verschil kunnen maken tussen leven en dood. De twee cursussen bestaan uit 1 of 2 lessen en worden gegeven in het Tweespan in Veldhoven en in het Augustinianum in Eindhoven.

De docent, Roy Jasperse, heeft de opleiding tot Emergency First Response (EFR) instructor gevolgd zodat hij zijn ervaring, kennis, kunde, enthousiasme en passie over mag brengen aan anderen.

Vanwege de coronamaatregelen oefent iedere deelnemer op een eigen pop. De cursusprijs is inclusief instructiekaart en een beademingsmasker per persoon. Na succesvol afronden van de cursus ontvang je altijd een bewijs van deelname van Jasperse trainingen.

In Eindhoven: woensdag 23 maart, 19:00-21:00 uur, 2 lessen

In Veldhoven: zaterdag 26 maart, 9:00-13:00 uur, 1 les

Meer informatie en inschrijven op: www.vu-eindhoven.nl

Lees verder

ENQUETE FIETSPAD VOGELZANGPARK / SITTERLAAN??

ENQUETE FIETSPAD VOGELZANGPARK / SITTERLAAN??

ENQUETE FIETSPAD VOGELZANGPARK/SITTERLAAN??  

Oproep wijkplatforms tot deelname gemeentelijke enquête

Veldhoven- Door steeds strengere coronamaatregelen heeft de gemeente Veldhoven besloten de inloopavond over de fietsverbinding Zilverackers-Citycentrum af te gelasten. Deze beslissing ontneemt de twee betrokken wijkplatforms (’t Look en Zonderwijk) de mogelijkheid om aan de meningsvorming bij te dragen. Zij begrijpen het gemeentelijk besluit en roepen alle betrokken inwoners op de resterende samenspraakmogelijkheid te benutten.

 

De gemeente wil het draagvlak onder de inwoners in kaart te brengen door in de eerste twee weken van december 900 betrokken inwoners een informatieve brief te sturen. In die brief een uitnodiging tot deelname aan een online-enquête over de fietsverbinding Zilverackers-Citycentrum.  Zo kan een goed beeld ontstaan van de mening van de inwoners.

 

Twee mogelijkheden

Zilverackers is aangesloten op het Sondervick. Van daaruit bieden twee routes de aansluiting op de Sterrenlaan en daarmee de aansluiting op het Citycentrum. De korte route met een breed fietspad, met rood asfalt en verlicht, leidt door het Vogelzangpark. Deze route heeft ingrijpende gevolgen voor het aanzien en de veiligheid van het park, dat recent nog grondig is heringericht en kost veel geld.

De langere route vormt een kleine lus over de bestaande straten van de Saturnus en de Sitterlaan.  Deze route kan zonder veel kosten worden gerealiseerd als er niet meteen een fietsstraat met medegebruik van de auto van wordt gemaakt. De enquête vraagt de deelnemer naar zijn of haar voorkeur: dwars door het park of over de twee andere wegen.

 

Pijnpunten

Fietsers nemen het liefst de kortste route, in dat opzicht ligt optie dwars door het park voor de hand. De direct omwonenden van het Vogelzangpark zijn al langer in discussie met de gemeente over het huidige, vaak onveilige, gebruik van het smalle voetgangers pad als fietsroute. Zij vrezen de bredere ontsluiting, die een enorme toename van het (gemotoriseerd) fietsverkeer met zich mee zal brengen. Zij maken zich evenzeer zorgen over de veiligheid voor de overige gebruikers van het park. Een petitie die zich uitspreekt tegen het opofferen van het groen in het park, werd een kleine 400 keer ondertekend.

 

Samenspraak

Doordat de inloopavond niet doorgaat, zijn de samenspraakmogelijkheden tot een minimum beperkt. De burger kan zich alleen maar uitspreken in de enquête. Om een gefundeerde keuze te kunnen maken uit de twee routes heeft de gemeente de volgende informatiebronnen in voorbereiding: een site, een informatiebrief met daarin de oproep mee te doen aan de enquête, en informatie in het Veldhovens Weekblad. Wanneer deze informatiebronnen beschikbaar zijn is nog niet bekend.

De wijkplatforms roepen alle betrokken burgers op hun stem te laten horen in de enquête.

Lees verder

Sponsoren Ons Zonderwijk

Volg ons op Social Media

Contact

Heeft u tips, vragen of nieuws?
Klik dan op onderstaande button en vul het formulier in.

BV zonderwijk

B.(Bea) van den Bogaart
Wolfakkerstraat 8
5503XB Veldhoven
secoz@xs4all.nl

F.(Fred) de Ruijter
Aquila 30
5505VJ Veldhoven 
Tel. 06 83 17 85 25
fred.de.ruijter1@gmail.com