HEROPENING DEMENTHEEK VELDHOVEN

 

Vanaf maandag 14 juni zullen de vrijwilligers van de Dementheek na ruim een jaar weer aanwezig zijn om bezoekers wegwijs te maken in het media-aanbod, uitleg te geven over de Belevenis tafel en een luisterend oor te bieden.

 

Dementheek Veldhoven is sinds 2019 een ontmoetingsplek in de bibliotheek voor iedereen die te maken heeft met dementie of interesse heeft in het onderwerp. Samenkomen, met elkaar delen en van elkaar leren staan er centraal.

De dementheek is een initiatief van de Bibliotheek Veldhoven en SWOVE. Bij SWOVE kun je terecht voor advies, praktische hulp of begeleiding op het gebied van dementie. Daarnaast biedt de organisatie ondersteuning aan mantelzorgers via het Steunpunt Mantelzorg Veldhoven.

In de dementheek ben je welkom met vragen of om je ervaringen te delen. Ook vind je er een actueel en gevarieerd aanbod aan media rondom dementie en kun je er deelnemen aan activiteiten. Geschoolde vrijwilligers en professionals van de Bibliotheek en SWOVE werken er met elkaar samen. Zij zetten zich ervoor in dat mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers zo lang en zo goed mogelijk mee kunnen blijven doen in een dementievriendelijk Veldhoven.

 

Heb je interesse in de media van de dementheek? Je bent welkom tijdens de openingsuren van de Bibliotheek. Heb je vragen? Medewerkers van de Bibliotheek maken je graag wegwijs in het aanbod.

Tijdens het inloopmoment op maandagen zijn vrijwilligers van SWOVE aanwezig om met je in gesprek te gaan of om de leuke laagdrempelige activiteiten te begeleiden:

  • Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur

In de Bibliotheek gelden de door het RIVM gestelde richtlijnen.

Adresgegevens

Dementheek Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
040 – 2532901
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.