WORLD CLEANUP DAY 

Op zaterdag 18 september 2021 is het weer zover: World Cleanup Day.

Tijdens deze wereldwijde opschoondag geven we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt.

Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! 

Individuen, groepen, verenigingen, organisaties, gemeenten... iedereen kan meedoen aan de World Cleanup Day. 

De gemeente zorgt op zaterdag 18 september voor alle benodigde opschoonmaterialen en fantastische prijzen in de Afvalbingo.

Doe jij ook mee?

Heb je vragen? Stuur ons een mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij helpen je graag verder.
*Aanmelden kan t/m woensdag 1 september 2021. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Voorafgaand aan de opschoonactie ontvang je de laatste praktische informatie.

Niet vies van een dubbele beloning?

Naast een prettige en schone buurt is er voor alle deelnemende groepen met kinderen nog meer te winnen door mee te doen met Afvalbingo. Gewapend met afvalgrijpers en een bingokaart is geen enkel stukje zwerfafval veilig en worden kinderen ware afvalhelden. Een volle bingokaart belonen we met een leuke verrassing. En dat is niet alles...

 Alle deelnemende groepen met kinderen maken kans op fantastische prijzen.
*Meer informatie volgt na aanmelding. 
 
Hoe zorgen we voor een succesvolle opschoondag?

Gemeente Veldhoven organiseert deze opschoonactie samen met Team Schoon van De Bries. We hopen dat zoveel mogelijk mensen in actie komen!
 
 • De gemeente zorgt voor alle deelnemers voor de nodige opschoonmaterialen (zoals o.a. handschoenen, afvalgrijpers, veiligheidshesjes, afvalzakhouders en afvalzakken). Deze worden vooraf aan huis geleverd.
 • Via de Afvalbingo kunnen alle deelnemende groepen met kinderen fantastische prijzen winnen!
 • Na jullie fantastische inzet haalt de gemeente de zakken met zwerfafval en de opschoonmaterialen weer netjes op.
 • Als je jouw opschoonactie aanmeldt, weet de gemeente dat jullie meedoen en wordt het bovengenoemde voor jullie geregeld. Waar je op gaat ruimen, hoe laat, hoe lang, etc. mag je natuurlijk helemaal zelf weten! 
Veelgestelde vragen:
 • Wat is World Cleanup Day?
  World Cleanup Day vindt jaarlijks in september plaats  en is een initiatief van de Plastic Soup Foundation. Net als tijdens de Landelijke Opschoondag (in maart) komen die dag overal in het land mensen samen in actie met een gedeeld doel: een zwerfafvalvrije omgeving. 
   
 • Wie is Team Schoon? 
  Team Schoon is onderdeel van adviesbureau De Bries. Wij helpen gemeentes met de aanpak van zwerfafval, onder andere door ondersteuning bij de organisatie van opschoonacties.
   
 • Hoe zit het met de maatregelen tegen het Coronavirus? 
  Net als jullie weten wij nog niet zeker hoe de maatregelen zich zullen ontwikkelen. Maar met de positieve vooruitzichten hopen we dat de opschoonactie in september past binnen het advies van het RIVM en de overheid. Daarom zijn wij optimistisch en starten we alvast met de voorbereidingen. Uiteraard nemen we de overheidsrichtlijnen steeds in acht en heeft jullie gezondheid en die van jullie naasten prioriteit. 

Ook enthousiast geworden?

Kom in actie en meld jouw opschoonactie aan via https://www.worldcleanupday.nl/
Let op: aanmelden kan tot en met 1 september 2021