BRIEF FIETSVERBINDING SONDERVICK-BOSSEBAAN

Brief gemeente Veldhoven Enquête Fietsverbinding Sondervick-Bossebaan

 

Aan de bewoner(s) *21UIT04930*

datum : 24 november 2021 ons kenmerk : 21UIT04930

bijlage : -

onderwerp : Enquête Fietsverbinding Sondervick-Bossebaan

 

Beste bewoner(s),

De gemeente Veldhoven wil het fietsgebruik stimuleren. Fietsen is gezond en duurzaam. Daarom vinden we goede fietsverbindingen belangrijk. Tussen de nieuwe wijk Zilverackers en het Citycentrum ontbreekt nu zo’n verbinding tussen de Sondervick en Bossebaan. En die is wel nodig. We hebben daarom onderzocht welke fietsverbinding tussen de Sondervick en Bossebaan logisch en haalbaar is. Vertegenwoordigers van Stichting Ons Zonderwijk, wijkplatform ’t Look, Fietsersbond Veldhoven, Veldhoven Samen Verkeersveilig en de politie hebben met ons meegedacht.

Uw mening

We zijn benieuwd naar uw mening. Daarom ontvangt u in deze brief de aankondiging van een enquête. We waren van plan om ook een inloopbijeenkomst te organiseren. Vanwege de aanscherping van coronamaatregelen hebben we hiervan afgezien. Op www.veldhoven.nl/fietsverbinding vindt u meer informatie.

 

Keuze uit twee fietsroutes

Uit het onderzoek komen twee haalbare fietsverbindingen naar voren:

1) Een fietsroute door het park Vogelzang;

2) Een fietsroute ten zuiden van het park Vogelzang, via de Saturnus-Sitterlaan.

Eén van deze twee fietsroutes werken we straks verder uit. Onderaan deze brief staat een schematische weergave van beide routes.

Enquête voorkeur fietsroute

Vanaf 30 november tot 14 december 2021 kunt u een enquête invullen. Dit kost u ongeveer 10 minuten van uw tijd. U vindt de enquête op: https://new.maptionnaire.com/q/9nz7ufe6ynt7. Wat is het vervolg? Met de enquêteresultaten wegen we af welke route de voorkeur heeft. Het college en vervolgens de gemeenteraad beslissen uiteindelijk of deze voorkeursroute uitgewerkt en aangelegd wordt. De uitgewerkte route bespreken we met de eerder genoemde vertegenwoordigers (Stichting Ons Zonderwijk, wijkplatform ’t Look, Fietsersbond Veldhoven, Veldhoven Samen Verkeersveilig en politie). Vervolgens organiseren we, als de coronamaatregelen het toelaten, te zijner tijd een inloopavond om het 2 / 2 uitgewerkte ontwerp toe te lichten. U ontvangt voorafgaand aan deze inloopavond een brief van ons.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief?

Neem dan contact op met ons. Stuur daarvoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel het algemene telefoonnummer 14 040 onder vermelding van nummer 21UIT04930, Fietsverbinding Sondervick-Bossebaan.

 

Met vriendelijke groet, 

Jim van Tol

afdelingshoofd Beheer en Realisatie