Vogelvereniging Veldhoven V07

Vogelvereniging Veldhoven is opgericht op 18 december 1951 in café Hof van Holland in Meerveldhoven.

Tevens heeft de vereniging zich ook aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.                                                                  Het aantal van 77 personen melden zich aan als lid. De eerste voorzitter van deze nieuwe vereniging was de heer van Vlokhoven.

De contributie werd vast gesteld op 50cent per maand. Het clublokaal  werd zaal Schellekens op de Dorpstraat. Hier is de vereniging gebleven tot medio 2017. Het pand werd verkocht en de vereniging moest een andere bestemming gaan zoeken.

We kwamen terecht bij ,t Tweespan waar we nu nog zitten en daar zijn we als vereniging blij mee. Het is een prima locatie met ook nog eens een ruime parkeergelegenheid. Iedere eerste dinsdag van de maand houden wij daar onze ledenvergadering. Tevens organiseren wij op de 4de zondag van de maand een vogelbeurs. Iedereen mag vogels aanbieden in schone kooien met daarin niet meer als b.v. 3 kanaries.

Men moet zich houden aan de dierenwet. Het is altijd wel gezellig op deze beurzen die afwisselend door veel of minder bezoekers bezocht worden. Ook kunt u er vogelvoeders en of benodigdheden vinden. Op dit moment heeft de vereniging nog 107 leden.                                    Mocht u ook interesse hebben om u bij deze vereniging aan te sluiten kom dan eens naar de ledenvergadering .U kan vrijblijvend aansluiten op de eerste dinsdag van de maand vanaf  20.00 uur in ,t Tweespan.  Regelmatig is er deze avond een lezing of natuurfilm te zien. Of kom eens naar de vogelbeurs maak er een praatje met een van de bestuursleden of aanbieders van vogels.                                                          Drink een kopje koffie of iets anders en u heeft een leuke zondag ochtend. Kijk ook eens op onze website,  www.vogelverenigingveldhoven.nl daar kan u veel informatie vinden. Ook ons clubblad is daar te lezen. Het laatste weekend van oktober houden wij altijd een vogel tentoonstelling  in 't Tweespan. Het is dan gratis entree.                                                                            

Misschien zien wij elkaar in ,t Tweespan graag tot ziens.

Namens Vogelvereniging Veldhoven V07

Ben v.d.Braken