NIEUWE VACCINATIELOCACTIE EINDHOVEN

GGD Brabant-Zuidoost bouwt nieuwe vaccinatielocatie in Eindhoven

GGD Brabant-Zuidoost is gestart met de bouw van een nieuw vaccinatiepaviljoen. Dit paviljoen wordt in de 2e helft van oktober geopend op de parking van de Antoon Coolenlaan, op hetzelfde terrein als de huidige Covid-testlocatie.

Nieuwe vaccinatielocatie Antoon Coolenlaan “We waren al even op zoek naar een nieuwe vaccinatielocatie in Eindhoven die ons meer capaciteit biedt, goed bereikbaar is en voldoende parkeergelegenheid heeft. Uiteindelijk hebben we besloten om een nieuw vaccinatiepaviljoen te bouwen aan de Antoon Coolenlaan. Daar kunnen we straks zo’n 2.500 inwoners per dag ontvangen. In combinatie met de capaciteit op de XL-locatie in Helmond, breiden we de vaccinatiecapaciteit in de regio flink uit. Wanneer eind oktober de oproep komt voor alle 60- inwoners om zich te laten vaccineren voor de herhaalprik, staan wij daar klaar voor. Het vaccinatiepaviljoen wordt winterproof gebouwd, dat was ook een belangrijke vereiste voor de nieuwe locatie. We kijken ernaar uit om de inwoners hier straks welkom te heten,” vertelt Ellis Jeurissen, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Brabant-Zuidoost. 

Verhuizing in de 2e helft van oktober

In de 2e helft van oktober sluit GGD Brabant-Zuidoost de locatie Fellenoord, inwoners kunnen vanaf dat moment hun afspraak in Eindhoven op de Antoon Coolenlaan plannen. Het is nu nog niet mogelijk om een vaccinatie op de nieuwe locatie te plannen. Uiteraard blijft het mogelijk om een afspraak te plannen op de XL-locatie in Helmond. De exacte startdatum op de nieuwe locatie in Eindhoven volgt.

Herhaalprik alleen op afspraak

Inwoners die aan de beurt zijn ontvangen een uitnodiging om een afspraak te maken via www.planjeprik.nl of via het telefoonnummer dat in de uitnodiging staat. Zij krijgen de herhaalprik alleen als ze de basisserie hebben afgerond én als de laatste coronavaccinatie of besmetting meer dan 3 maanden geleden is.

Hier kun je zien wie aan de beurt is om een afspraak te maken: www.coronavaccinatie.nl/herhaalprik. 

Praktische informatie

GGD BZO roept iedereen op om op de afgesproken tijd naar de vaccinatielocatie te komen, het is niet nodig om veel vroeger te komen. Zo voorkomen we samen dat er wachtrijen ontstaan. Verder adviseren we bezoekers om zich te kleden naar het weer.

Vaccinatielocaties

Helmond Haverdijk 11 5704 RC Helmond

Eindhoven Fellenoord (tot eind oktober) Fellenoord 100-180 5611 ZB Eindhoven

Eindhoven Antoon Coolenlaan (vanaf eind oktober) Parkeerplaats Antoon Coolenlaan 5 5644 RX Eindhoven

Bekijk voor actuele openingstijden onze website ggdbzo.nl.

Heb je vragen of twijfels over vaccinatie?

Kijk voor betrouwbare informatie op de website mijnvraagovercorona.nl.

Wil je in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional? Kijk op www.vragenovercorona.nl of bel 0800-135