GGD Brabant-Zuidoost werkt samen met de zorg voor herhaalprik

GGD Brabant-Zuidoost zet haar capaciteit optimaal in om de risicogroepen en zorgmedewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Naast de 2 vaccinatielocaties in Helmond en Eindhoven vaccineert de GGD speciaal voor zorgmedewerkers ook op locatie bij zorgaanbieders. Samen zorgen we er zo voor dat we kwetsbaren in de regio beschermen, de zorg bereikbaar houden en uitval door ziekte helpen voorkomen

Mobiele team van GGD BZO vaccineert zorgmedewerkers en kwetsbaren

“GGD Brabant-Zuidoost zet ook in deze vaccinatieronde weer een mobiel vaccinatieteam in om specifieke doelgroepen laagdrempelig te vaccineren. Bij de 4 ziekenhuizen in de regio, het Anna Ziekenhuis, Catharina Ziekenhuis, Elkerliek Ziekenhuis en Máxima Medisch Centrum, vaccineren we sinds deze week de zorgmedewerkers op de locatie. Dit initiatief is deze week bijzonder goed ontvangen, de opkomst van zorgmedewerkers is hoog en deze extra service wordt erg gewaardeerd,” vertelt Ellis Jeurissen, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Brabant-Zuidoost.

Vaccinatie van inwoners en medewerkers van zorginstellingen

Het mobiele team van de GGD bezoekt de komende weken ook de zorginstellingen in de regio die zelf niet over een medische dienst beschikken. Zowel de inwoners als de zorgmedewerkers kunnen hun herhaalprik in de eigen zorginstelling krijgen als zij dat willen. Voor de zorginstellingen in de regio die zelf hun inwoners vaccineren, komt de GGD binnenkort met een voorstel om de herhaalprik ook aan hun zorgmedewerkers laagdrempelig aan te bieden.

Ondersteuning van huisartsen

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft huisartsen de opdracht gegeven om nietmobiele thuiswonenden te vaccineren. Huisartsen mogen een beroep doen op de GGD voor ondersteuning hierbij.

“Gezien de beperkte capaciteit bij de huisartsen doen we wat we kunnen om ze
hierbij te ondersteunen. Omdat thuisvaccinatie nu eenmaal veel meer tijd kost dan vaccinatie op onze
locaties, zagen we de wachttijden rap oplopen tot wel 2-3 maanden. Ik ben er trots op dat onze
medewerkers zich vanmorgen spontaan aanboden om ook op zaterdagen te komen werken, zodat we met meerdere teams op pad kunnen om deze mensen thuis te vaccineren. Dit tekent de inzet die onze medewerkers dag in dag uit laten zien om de kwetsbaren en zorgmedewerkers in onze regio te beschermen tegen corona.”

Iedereen die dat wil, kan zich binnen een paar dagen laten vaccineren binnen de regio

Alle overige inwoners kunnen voor hun vaccinatie terecht op de vaste vaccinatielocaties in de regio Zuidoost-Brabant. Ellis Jeurissen: “In de regio is er ruimte voor 4.200 prikken per dag, dat is de opdracht die we hebben gekregen en daar staan we voor klaar. De locatie in Eindhoven biedt beperkte capaciteit, dat is een feit, de huidige locatie is nu volgeboekt. Vergeet niet dat we op de XL-locatie Helmond iedere dag nog ruimte hebben, als je je snel wil laten vaccineren, kun je in Helmond terecht. Daar kunnen inwoners die slecht ter been zijn voor de deur uitstappen, de wachtrij is binnen en de begeleider kan zijn auto dichtbij parkeren.”

Nieuwe vaccinatielocatie Eindhoven op maandag 17 oktober open

Wie toch liever in Eindhoven de herhaalprik haalt, kan vanaf 17 oktober op afspraak terecht op de nieuwe vaccinatielocatie (parking Antoon Coolenlaan). “Eerder hebben we 19 oktober gecommuniceerd als startdatum, maar de bouw verloopt zo voorspoedig dat we op maandag 17 en dinsdag 18 oktober kunnen gaan proefdraaien met een beperkt aantal vaccinatielijnen. Vanaf 17 oktober is er dus extra capaciteit in Eindhoven en vanaf 19 oktober kunnen we 2.500 inwoners per dag vaccineren op de locatie Antoon Coolenlaan.”

Heb je vragen of twijfels over vaccinatie?

Kijk voor betrouwbare informatie op de website mijnvraagovercorona.nl. Wil je in gesprek met een onafhankelijke zorgprofessional? Kijk op www.vragenovercorona.nl of bel 0800-1351.