MUSEUM 'T OUDE SLOT SLOTMUZIEK

VANDIEKOMSA speelt Slotmuziek op 26 februari

Fijne livemuziek in een beeldbepalend museum op het mooiste plekje van Veldhoven, dat is Slotmuziek! Op zondag 26 februari treedt de Brabantse folkbende VANDIEKOMSA  op. De band speelt van 14.00 tot 15.30 uur. Entreeprijs: 5,50 (incl. museumbezoek).

Het is 2007 als Hein Augustijn een oproep plaatst op Folkforum. De gitarist is jaren eerder geëmigreerd vanuit Brabant naar Utrecht. En hij heeft Heimwee. Zijn oproep tot Brabantse folk vindt weerklank bij Ramon de Louw, liefhebber van dialect en verzamelaar van folkplaten. Hij weet nog wel iemand, David Cornelissen. Hij is met zijn liedjes en deuntjes vaak in Tilburg op straat en cafés te vinden. De mannen vinden elkaar in het spelen en zingen van klassiekers van o.a. Veulpoepers BV en Gerard van Maasakkers. Al gauw komt er eigen muziek, met eigen teksten over kiepen, wijven, en liefdesverdriet.

 

In 2011 volgt een eerste CD (titelloos en inmiddels uitverkocht). De folky Brabantse nummers worden enthousiast ontvangen en er volgen mooie optredens in cafés en folkpodia tot zelfs over de Brabantse grenzen. Het wordt tijd om het bandgeluid uit te breiden met slagwerk en contrabas. Maarten Roijackers en Marcel van Cuijk nemen de nodige ervaring mee en Vandiekomsa bestaat dan uit vijf mannen (toen nog met . In deze bezetting staat de band in 2013 onder andere op Elastiek Muziek en Festival Mundial. 

 

Vandiekomsa tekent bij HKM records (bekend van oa Rowwen Hèze) en begin 2015 wordt in een volgepakt Paradox de nieuwe CD ‘Vur mekaar’ gepresenteerd.. In 2016 wordt het jaar van werken aan nieuwe liedjes. In 2017 is de folkbende immers alweer tien jaar op pad en dat moet gevierd worden! Begin 2019 verschijnt ‘Efkes Nog’.

 

Praktische informatie
Het concert is op zondag 26 februari van 14.00 tot ca. 15.30 uur in het museumcafé. U betaalt alleen de toegang tot het museum: € 5,00 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen en jongeren tot 17 jaar, Museumkaarthouders hebben gratis toegang.