GGD BZO SLUIT XL-VACCINATIELOCATIE HELMOND

GGD BZO sluit XL-vaccinatielocatie Helmond

GGD Brabant-Zuidoost sluit volgende week voorgoed de deuren van de XL-vaccinatielocatie aan de Haverdijk in Helmond. In Helmond kunnen inwoners vanaf 9 maart voortaan terecht op een pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel. Donderdag 2 maart zet de GGD de laatste coronaprik op de Haverdijk. Op zaterdag 4 maart is deze locatie nog 1 keer open ter ere van HPV Awareness Day, die dag biedt de GGD vrije inloop voor HPV-vaccinaties voor jongvolwassenen van 19 t/m 26 jaar.

 

Sluiting XL-vaccinatielocatie Helmond

“Sinds de opening van de XL-vaccinatielocatie aan de Haverdijk eind april 2021 hebben we op deze locatie meer dan een half miljoen coronaprikken gezet. Deze locatie paste ons altijd als gegoten, we hebben hier met veel plezier gewerkt en in bijna 2 jaar tijd veel inwoners mogen ontvangen, maar het jasje is ons te groot geworden. Het is tijd om deze XL-locatie te sluiten. In Helmond stappen we nu over op een pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel. Daarnaast houden we het vaccinatiepaviljoen in Eindhoven aan als basislocatie in deze regio,” vertelt Karin Sarrucco, projectleider Covid-19 van GGD Brabant-Zuidoost.

Nieuwe locatie Helmond

Op de nieuwe pop-uplocatie in het Fletcher WellnessHotel zijn 2 vaccinaties verkrijgbaar: de herhaalprik tegen corona voor 12+ en de HPV-prik voor jongvolwassenen van 19 t/m 26 jaar. Een afspraak maken mag, maar is niet nodig. Bij binnenkomst melden inwoners zich bij de GGD-desk in de lobby. Deze locatie is goed bereikbaar met de fiets, auto of trein; vanaf treinstation Helmond is het 10 minuten lopen naar deze pop-uplocatie. Inwoners die met de auto komen, kunnen tegen betaling parkeren in de parkeergarage van het Fletcher-hotel.

Andere coronavaccinaties, zoals de basisserie en de vaccinaties voor kinderen met een hoog medisch risico, zijn alleen verkrijgbaar op de locatie Eindhoven. Hiervoor is een afspraak nodig. Op de locatie Eindhoven is ook het Moderna-vaccin verkrijgbaar, op pop-uplocaties is alleen het Pfizervaccin beschikbaar.

HPV Awareness Day

Op zaterdag 4 maart vragen wij extra aandacht voor de HPV-vaccinatiecampagne voor jongvolwassenen (19 t/m 26 jarigen). Beide vaccinatielocaties in onze regio zijn voor deze gelegenheid open van 8.45- 16.30 voor het halen van de HPV-prik.

Iedereen die geboren is tussen 1 januari 1996 en 31 december 2003 kan alleen in 2023 gratis een HPV-vaccinatie krijgen. Jongvolwassenen die nog niet of nog niet volledig gevaccineerd zijn tegen HPV hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. HPV is een besmettelijk virus. Door dit virus kun je kanker krijgen in de baarmoederhals, de mond- en keelholte, vagina, schaamlippen, anus en penis. Met een HPV-vaccinatie kun je je beschermen tegen deze 6 soorten kanker.

1 enkele herhaalprik tegen corona

Heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan kan je niet een 2e herhaalprik halen bij de GGD. Je bent voldoende beschermd.

Vaccinatielocaties in de regio

Het dragen van een mondkapje is verplicht op de locaties. Check voor actuele openingstijden www.ggdbzo.nl.

XL-locatie Haverdijk Helmond

• Open op donderdag 2 maart van 8.45-16.30 voor coronavaccinaties en HPV 19 t/m 26 jaar

• Open op zaterdag 4 maart van 8.45-16.30 voor HPV-prik 19 t/m 26 jaar

• Gesloten vanaf 8 maart 2023

Pop-uplocatie Fletcher Wellness-Hotel Helmond

Scheepsboulevard 2, 5705 KZ Helmond

• Vanaf 9 maart iedere donderdag open van 8.45-16.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

• Verkrijgbaar: herhaalprik tegen corona en HPV-prik 19 t/m 26 jaar

• Gesloten op feestdagen (Koningsdag en Hemelvaartsdag)

Vaccinatielocatie Eindhoven Parking Antoon Coolenlaan

• Open op maandagochtend, dinsdag, woensdag en vrijdag voor alle coronavaccinaties

• Open op maandagochtend, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag voor HPV 19 t/m 26 jaar

• Gesloten op feestdagen (tweede paasdag, tweede pinksterdag)

Testlocatie Eindhoven Antoon Coolenlaan

• Open op maandag, woensdag en vrijdag, alleen op afspraak

• Gesloten op feestdagen (tweede paasdag, tweede pinksterdag