VEKEMANSFONDS

Kent u het Vekemansfonds al?

Wellicht heeft u al eens een zak met kleding gedoneerd in een van onze kledingcontainers in Veldhoven of in een van de Kempen dorpen eromheen?  In Veldhoven is de kledinginzameling namelijk geregeld door het Vekemansfonds.

Door de inkomsten van de kledinginzameling, maar ook door donaties en giften van particulieren en sponsoring van bedrijven, realiseren we de bouw van scholen en het verstrekken van leerhulpmiddelen voor kansarme kinderen in het zeer arme noordoosten van India.

Daarnaast hebben wij ook een aantal sponsorouders die in dit gebied een kind financieel ondersteunen. Dit houdt in dat een kind onderwijs en gezondheidszorg en zo nodig huisvesting, voeding en kleding krijgt. Op dit moment worden ruim 150 kinderen ondersteund via onze stichting.

Via onze website www.vekemansfonds.nlFacebook​​​pagina en een nieuwsbrief die we enkele keren per jaar digitaal versturen, proberen we zoveel mogelijk informatie te delen. 

 

ONZE KLEDINGCONTAINERS: WAT MAG ERIN?


Er mag meer in onze kledingcontainers dan u misschien denkt.
Alle kledingstukken, schoenen en ander textiel zoals textiele tafelkleden, gordijnen en beddengoed (geen matrassen) zijn dus welkom, ook als het kapot is.

Belangrijk is wel, dat u het schoon, droog en in een gesloten zak inlevert.

 

Meerdere keren per week worden onze containers geleegd. Na het legen van de containers, wordt alles gesorteerd op kwaliteit en soort, direct verpakt en verzendklaar gemaakt en verhandeld.

Uw kleding wordt dus opnieuw gedragen en niet versneden tot lappen.

Alleen écht niet meer te gebruiken textiel worden gerecycled en krijgt daarmee een ander leven, zoals geluidsisolatie, vilten tassen, poetslappen enz.

Van de opbrengst, realiseren we projecten in India.

 

 

 Wilt u meer weten over ons en hoe u kunt helpen, kijk dan op onze website www.vekemansfonds.nl of like onze facebookpagina Vekemans Fonds. Hier vindt u ook nóg specifieker wat wel en niet in de container mag.