SPEUREN NAAR VOETBALSPELERS IN VELDHOVEN

Zaterdag 1 t/m vrijdag 28 mei

Scoor een Boek! is het sportieve leesbevorderingsprogramma van de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation. Als onderdeel van Scoor een Boek! kunnen alle kinderen in Veldhoven meedoen aan een speurtocht.

 

Vanaf zaterdag 1 mei t/m vrijdag 28 mei staan drie speurtochten uitgezet in Veldhoven, elk in een eigen gebied (Zuid, Midden en Oost) en met een eigen kleur (Rood, Blauw, Groen). Kinderen kunnen aan één, twee of drie speurtochten deelnemen. Ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook meedoen.

De Bibliotheek en Brede School Veldhoven maken het daarnaast mogelijk om de speurtocht op diverse momenten onder begeleiding op te lossen. Kijk vanaf 1 mei op de website www.sjorssportief.nl voor de data en tijdstippen om kinderen hiervoor (gratis) aan te melden.

Tijdens de speurtocht gaan kinderen op zoek naar bekende voetballers in Veldhoven.
De spelers hebben zich teruggetrokken op plaatsen waar ze sportief bezig kunnen zijn, zoals een voetbalclub, zwembad of sporthal. Het fotoblad helpt kinderen om de locaties van de spelers te vinden. Op elke locatie (zes of zeven per speurtocht) hangt een spelersposter met spelersinformatie en het boek dat de speler gescoord heeft. Kinderen vullen de ontbrekende letters van de spelersposters in op het antwoordformulier onder het gescoorde boek van die speler. Als ze alle letters gevonden hebben, krijgen ze een woord dat alles te maken heeft met Scoor een Boek!.

Om kans te maken op mooie prijzen, sturen deelnemers het gevonden woord vóór 29 mei naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Alle kinderen maken evenveel kans om te winnen, of ze nu één of alle drie de speurtochten hebben opgelost. De uitleg van de speurtocht, het fotoblad en de antwoordformulieren zijn te vinden op: www.bibliotheekveldhoven.nl/scooreenboek

Over Scoor een Boek!
Het programma Scoor een Boek! verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Maar liefst 16 groepen 5 en 6 van Veldhovense basisscholen gaan dit schooljaar aan de slag met Scoor een Boek!. PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel zijn deze keer de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveren alle deelnemende leerlingen en leerkrachten om zoveel mogelijk leuke boeken te ‘scoren’.