Uit de keuken van Jannie - Maart 2018

 

Een echte klassieker met Pasen, maar ze blijven leuk, deze

eierpaddenstoelen.

Wedden dat de kinderen of kleinkinderen graag meehelpen om ze

te maken. Gebruik eventueel mayonaise uit een tube dan zijn de

decoraties gemakkelijker aan te brengen dan met mayonaise uit

een potje. Met de achterkant van een theelepeltje komen de

stippen goed los van de tube.

 

Eierpaddenstoelen

Ingrediënten: (voor 4 stuks)

4 hardgekookte, afgekoelde eieren, 4 niet al te grote, mooie rode

tomaten, peper, zout, mayonaise, handje gemengde salade en

groene kruiden (peterselie, dille, bieslook)

 

Bereiden:

Pel de eieren, zorg dat ze mooi heel blijven. Snijd van de onder- en

bovenkant een klein kapje, zodat ze goed blijven staan.

Was de tomaten, snijd mooie hoeden van de onderkanten.

Verwijder pitjes en hol ze iets uit.

Strooi wat sla en verse kruiden op een schaal en zet de eieren

ertussen. Bestrooi ze met peper en zout en spuit een dotje

mayonaise op de bovenkanten. Druk voorzichtig de rode

tomatenhoeden erop. Maak stippen met mayonaise.

Serveer met beboterd geroosterd witbrood.

 

 

Fijne Paasdagen