Nu de feestdagen weer in het verschiet liggen gee het zelf maken van een nagerecht veel voldoening omdat het net wat extras hee boven een kant en klare versie.

Amare o-moussetaartjes

Ingrediënten:

Voor zoet kruimeldeeg (voor 8 taartjes): 250 gr. bloem, 125 gr. koude boter in stuk- jes, 60 gr. bastaard-suiker, 2 eierdooiers, 1 tl. vanille-essence, 2-3 el. koud water.

Vulling:
2,5 dl. melk, 200 gr. wi e marshmallows, 3 tl. oplosko e, 2 el. amare o, 2,5 dl. slagroom s jfgeklopt.
Garnering:
Chocoladekrullen en cacaopoeder.

Bereiden:

Zoet kruimeldeeg:
Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de boter toe. Meng met uw vingers de boter door de bloem tot het mengsel redelijk jn en kruimelig is. Roer de suiker erdoor.

Eierdooiers, vanille-essence en 2 el. water mengen en toevoegen.
Snijd het mengsel met een mes tot er een samenhangende massa ontstaat.

Indien nodig, de rest van het water toevoegen. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een gladde deeg van.

De oven voorverwarmen op 180°C. Deeg in 8 stukken verdelen en uitrollen. Gekartelde vormpjes van 10 cm. bekleden. Randen bijsnijden. Bodems in- prikken met een vork en in 12 min. goudbruin bakken.

Helemaal af laten koelen voor u ze vult.

 

Vulling:

Melk en marshmallows al roerend verwarmen tot de marshmallows gesmolten zijn.

Van het vuur nemen en de oplosko e toevoegen. Roeren tot de ko e opge- lost is. Vervolgens de likeur erdoor roeren.
In een kom schenken en af laten koelen tot het mengsel stevig begint te worden. Slagroom erdoor scheppen.

Opmaken:
De mousse in de vormpjes scheppen. Af laten koelen tot de mousse stevig is. Garneren met chocoladekrullen en cacaopoeder.

Tip:
Vindt u het maken van de taartbodempjes te veel werk kunt u ook ijscoupes met de mousse vullen.

Eet smakelijk!