In het vooruitzicht van Pasen en het ko- mende asperge seizoen onderstaand een gemakkelijk en lekker voorgerecht.

Aspergecocktail Hawaii

Ingrediënten: (voor 4 personen)
500 gram asperges, 250 gr. garnalen, 5 el. slasaus of mayonaise, 2 el. slag- room, 1 el. sherry, citroensap en 2 sinaasappels.
Verder kan gekozen worden voor verse asperges en garnalen of hiervoor pot of diepvriesproducten te gebruiken.

Bereiden:

Asperges koken en uit laten lekken en mengen met de garnalen. Coctailsaus: De mayonaise, slagroom en sherry mengen en met citroensap op smaak brengen en alles door elkaar scheppen.
De sinaasappels doorsnijden en uithollen. De partjes sinaasappel in stukjes snijden en deze door de cocktail ingrediënten scheppen.

Het gerecht kan in de uitgeholde sinaasappels of in een mooi glas op voet geserveerd worden.

Tompouce met asperges

Ingrediënten: (voor 4 stuks)
8 wi e asperges, 4 plakjes bladerdeeg, 1 eierdooier, 2 hardgekookte eieren, verse pla e peterselie, bieslook, 2 plakjes rauwe ham, snu e nootmuskaat, 2 eetl. zachte roomboter, 1 eetl. mayonaise, peper en zout.

Bereiden:

Asperges voorzich g schillen en harde achterkanten verwijderen. Kook de asperges, schillen en kontjes 8 minuten in ruim water met zout en een sui- kerklontje. Laat in het vocht a oelen.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat bladerdeeg ontdooien. Bevoch g 2 plakjes licht met water.

 

 

Leg op elk een tweede plakje. Druk goed aan en snijd doormidden.
Bestrijk bovenkanten met eigeel. Bak in de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten goudbruin. Laat a oelen, splits bladerdeeg voorzich g horizon- taal, halverwege de hoogte.

Hol ze uit, door iets van de zachte binnenkant weg te nemen.
Hak de eieren jn, snijd de ham in rag jne reepjes en vermeng met gehakte peterselie, bieslook, nootmuskaat, mayonaise en roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de uitgelekte asperges in de lengterich ng en dep ze met keukenpa- pier goed droog.

Bestrijk de onderkant van de tompouce met het eimengsel. Beleg met de asperges en leg het deegdakje erop. Garneer met blaadjes peterselie.

Tip: Van het kookvocht en de overgebleven asperges kun je een lekkere as- pergesoep maken.